Mogyoróvajas Túrótorta

Mogyoróvajas Túrótorta

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Túrókrém

  • 250 g túró
  • 200 ml cukrozatlan tejszín
  • 200 g cukor (a krémnek és a piskótának is elég édesnek kell lennie, hogy a mogyoróvajat ellensúlyozza)
  • kicsi citrom felének a leve
  • 2 zacskó habfixáló
  • vanília (lehet cukor is, rúd is, őrlemény is)
  1. A túrót szűrőn áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, citromot, vaníliát és szépen elkeverjük.
  3. Beleöntjük a habtejszínt elkezdjük robotgéppel keverni.
  4. Beleöntjük a habfixálót és lágy, de tartásos krémet kapunk.

Kakaós tortaalap recept itt

+ 4-5 ek mogyoróvaj

Összeállítás

  1. A kakaós tortalapot 3-ba vágjuk és 3 részre osztjuk a krémet is.
  2. Megkenjük szépen mogyoróvajjal, mindegyik kakaóslapot.
  3. Az első megkent kakaóslapra kenjük a torta krémének 1/3-t.
  4. Rátesszük a második tortalapot, majd azt is megkenjük krémmel és ugyanezt megcsináljuk a harmadik tortalappal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=KCPCNsCVgOk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet