Erdeti Sós Karamell Torta Recept

Erdeti Sós Karamell Torta Recept

Kellemes sós karamell krém, lágy kakaós piskóták között, egy kis extra díszítéssel. Nem a leggyorsabb recept, de mindenképpen megéri elkészíteni! 🙂

sós karamell torta recept mohr míra

Hozzávalók a házi sós karamellhez:

  • ½ bögre főzőtejszín (min 20%-os)
  • 1 bögre cukor
  • 60 g vaj
  • ¾ ek só
  • kis vanília

elkészítés:

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A cukrot forró serpenyőbe öntjük és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.
  2. Ha minden cukor darabka elolvad beletesszük a vajat.
  3. Ha elkevertük mehet bele a tejszín (itt már le is kapcsolhatjuk a főzőlapot) és ha lecsillapodik, akkor beletesszük a sót és a vaníliát.
  4. Még melegen befőttesüvegbe öntjük. ( Így több hétig is eláll a hűtőben 🙂 )

sós karamell torta

Sós Karamell Krém Hozzávalók:

  • 500 g Mascarpone
  • 40 ml espresso
  • 2 ek citromlé
  • 1-2 ek kakaópor
  • 100- 150 g sós karamell

elkészítés:

  1. A krém elkészítése nagyon egyszerű: A hozzávalókat egyszerűen csak egy nagy tálba öntjük és robotgéppel elkeverjük. Lágy, ám tartós krémmé habosítjuk a hozzávalókat.

Sós karamell torta recept

Kakaós tortaalap hozzávalók:

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél készíteni, akkor kattints IDE.

  • 6 tojás
  • kb 12 dkg cukor
  • 9 ek víz (lehet több is)
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 dkg kakaópor

elkészítés:

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel egy nagyobb tálban felhabosítjuk.
  2. Lassan hozzákeverjük a sütőport, a lisztet és a kakaóport.
  3. A tojások fehérjét egy másik nagyobb tálba öntjük és robotgéppel kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához.
  4. A kész masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180°C-on alul-felül sütésen kb 25-30 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
  5. A piskótát kihűtjük, majd 3 lapba vágjuk.
  6. A lapokat rétegezzük a sós karamellás krémünkel és a tortánk oldalát is beburkóljuk a krémmel, majd tetszés szerint díszítjük. Videó a díszítésről: https://www.facebook.com/watch/?v=1310171022460901

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

sós karamell recept

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha