Videó a díszítésről: https://www.facebook.com/watch/?v=1310171022460901
Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Sós karamell:
- ½ bögre főzőtejszín (min 20%-os)
- 1 bögre cukor
- 60 g vaj
- ¾ ek só
- kis vanília
- A cukrot forró serpenyőbe öntjük és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.
- Ha minden cukor darabka elolvad beletesszük a vajat.
- Ha elkevertük mehet bele a tejszín (itt már le is kapcsolhatjuk a főzőlapot) és ha lecsillapodik, akkor beletesszük a sót és a vaníliát.
- Még melegen befőttesüvegbe öntjük. (több hétig is eláll a hűtőbe)
Krém:
- 500 g Mascarpone
- 40 ml espresso
- 2 ek citromlé
- 1-2 ek kakaópor
- 100- 150 g sós karamell
- A krémhez a hozzávalókat egy tálba öntjük és robotgéppel elkeverjük és felhabosítjuk.
Kakaós tortaalap hozzávalók:
- 6 tojás
- kb 12 dkg cukor
- 9 ek víz (lehet több is)
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 4 dkg kakaópor
elkészítés:
- A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel felhabosítjuk és lassan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
- Hozzákeverjük a kakaóport.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a kakaós masszához.
- 180°C-on 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂