Kellemes sós karamell krém, lágy kakaós piskóták között, egy kis extra díszítéssel. Nem a leggyorsabb recept, de mindenképpen megéri elkészíteni! 🙂
Hozzávalók a házi sós karamellhez:
- ½ bögre főzőtejszín (min 20%-os)
- 1 bögre cukor
- 60 g vaj
- ¾ ek só
- kis vanília
elkészítés:
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A cukrot forró serpenyőbe öntjük és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.
- Ha minden cukor darabka elolvad beletesszük a vajat.
- Ha elkevertük mehet bele a tejszín (itt már le is kapcsolhatjuk a főzőlapot) és ha lecsillapodik, akkor beletesszük a sót és a vaníliát.
- Még melegen befőttesüvegbe öntjük. ( Így több hétig is eláll a hűtőben 🙂 )
Sós Karamell Krém Hozzávalók:
- 500 g Mascarpone
- 40 ml espresso
- 2 ek citromlé
- 1-2 ek kakaópor
- 100- 150 g sós karamell
elkészítés:
- A krém elkészítése nagyon egyszerű: A hozzávalókat egyszerűen csak egy nagy tálba öntjük és robotgéppel elkeverjük. Lágy, ám tartós krémmé habosítjuk a hozzávalókat.
Kakaós tortaalap hozzávalók:
Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél készíteni, akkor kattints IDE.
- 6 tojás
- kb 12 dkg cukor
- 9 ek víz (lehet több is)
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 4 dkg kakaópor
elkészítés:
- A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel egy nagyobb tálban felhabosítjuk.
- Lassan hozzákeverjük a sütőport, a lisztet és a kakaóport.
- A tojások fehérjét egy másik nagyobb tálba öntjük és robotgéppel kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához.
- A kész masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180°C-on alul-felül sütésen kb 25-30 perc alatt készre sütjük a piskótákat.
- A piskótát kihűtjük, majd 3 lapba vágjuk.
- A lapokat rétegezzük a sós karamellás krémünkel és a tortánk oldalát is beburkóljuk a krémmel, majd tetszés szerint díszítjük. Videó a díszítésről: https://www.facebook.com/watch/?v=1310171022460901
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.