Sós karamell torta

Videó a díszítésről: https://www.facebook.com/watch/?v=1310171022460901

sós karamell torta

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Sós karamell:

  • ½ bögre főzőtejszín (min 20%-os)
  • 1 bögre cukor
  • 60 g vaj
  • ¾ ek só
  • kis vanília
  1. A cukrot forró serpenyőbe öntjük és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.
  2. Ha minden cukor darabka elolvad beletesszük a vajat.
  3. Ha elkevertük mehet bele a tejszín (itt már le is kapcsolhatjuk a főzőlapot) és ha lecsillapodik, akkor beletesszük a sót és a vaníliát.
  4. Még melegen befőttesüvegbe öntjük. (több hétig is eláll a hűtőbe)

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • 40 ml espresso
  • 2 ek citromlé
  • 1-2 ek kakaópor
  • 100- 150 g sós karamell
  1. A krémhez a hozzávalókat egy tálba öntjük és robotgéppel elkeverjük és felhabosítjuk.

sós karamell torta

Kakaós tortaalap hozzávalók:

  • 6 tojás
  • kb 12 dkg cukor
  • 9 ek víz (lehet több is)
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
elkészítés:
  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel felhabosítjuk és lassan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  2. Hozzákeverjük a kakaóport.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a kakaós masszához.
  4. 180°C-on 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük