Szőke csokis – Amarettis Sajttorta recept

Szőke csokis – Amarettis Sajttorta recept

Egyszerű sajttorta recept: Szőke csokis – Amarettis Sajttorta csak 5 hozzávalóból, szuper egyszerű és igazán nagyszerű recept.

Egyszerű sajttorta recept

SÜTÉSI MÓD: A sajttortánkat vízgőzös sütőben sütjük. Így mielőtt bárminek nekiállunk előkészítjük a sütőnket.

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, alul-felül sütésen.
  2. Egy hőálló edénybe kb 1 liter vizet öntünk és ezt a sütőnk aljába tesszük.

Hozzávalók a Szőke csokis – Amarettis Sajttorta alapjához:

Ez a sajttorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 120 g Amaretti keksz
  • 70 g olvasztott vaj

elkészítés

  1. Az Amaretti kekszeket ledaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk.
  2. A 18 cm-es tortaformánk aljába nyomkodjuk és 5 perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.

Szőke csokis - Amarettis Sajttorta recept

Szőke csokis Sajttorta Hozzávalók:

+200 ml habtejszín

*Ha magad szeretnéd elkészíteni a szőke csokit, a receptet hozzá itt megtalálod.

Szőke csokis Sajttorta recept

elkészítés

  1. Az Amaretti kekszeket ledaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk.
  2. A 18 cm-es tortaformánk aljába nyomkodjuk és 5 perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.
  3. Egy nagy tálban a ricottát kézi habverővel kikeverjük. (Végig csak kézi habverővel dolgozunk, mert ha robotgébbel dolgoznánk túl sok levegőt vernénk bele és nagyon buborékos lenne a sajttortánk.)
  4. A szőke csokit mikróban, vagy vízgőz fölött teljesen megolvasztjuk.
  5. Hozzáadjuk az olvasztott csokit a ricottához és teljesen elkeverjük.
  6. Az egész tojást is hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal csomómentesen elkeverjük.
  7. A masszát az elősütött formánkba öntjük és a 180°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen 30 percig sütjük.
  8. A sajttortát szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
  9. Másnap kivesszük a formából, ha szeretnénk tetszés szerint habtejszínnel tálalhatjuk a sajttortánkat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet