Szőke Csokitorta recept

Új kedvenc: Szőke Csokitorta

Aki még nem evett szőke csokit mindenképpen kóstolja meg ebben a tortában, imádni fogod!!! Ez olyan must try dolog. 🙂

Én már nagyon-nagyon régóta készítek itthon karamellizált fehércsokit, hiszen nem sok helyen lehet kapni. Nálunk pedig egyszerűen mindenki imádja! A receptben elolvashatjátok, hogyan kell homemade készíteni. De hozzá kell tennem, hogy magad készítve enyhén szólva nem a leggyorsabb dolog a világon. 😀 Szerencsémre mostanában a Sambirano Gold szokott megkímélni ettől a homemade folyamattól a szuper szőke csoki pasztillájukkal.

Szőke Csokitorta

Hozzávalók a 18cm-es Szőke csokitortához:

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 3 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg olaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 25 ml mandulatej

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük.
  2. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk.
  3. A tojásos masszába beleforgatjuk a száraz hozzávalók felét. (Óvatos mozdulatokkal forgassuk össze, hogy ne essen össze a tojások habja.)
  4. Hozzáadjuk a vajat és az olajat, majd a maradék száraz hozzávalókat és ismét óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
  5. A masszát 2 részre osztjuk és 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180°C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
  6. A kihűlt piskótákat 2-2 egyenlő lapra vágjuk.

Szőke Csokitorta

Szőke csokikrém: 

elkészítés

  1. A tejszín felét a csokival együtt felfőzzük.
  2. Ha a csoki már teljesen elolvadt, hozzáöntjük a maradék tejszínt és teljesen csómómentesre keverjük.
  3. A kész ganache krémünket teljesen kihűtjük a hűtőben.
  4. A hideg krémünket robotgéppel felverjük. Egy igazán kellemes, lágy krémet kapunk.

belga csoki

A nagyon finom prémium szőke csokit itt tudod beszerezni.

SZŐKE CSOKOLÁDÉ PASZTILLA A KARAMELL KEDVELŐK NAGY ÖRÖMÉRE!

A szőke csoki önálló kategóriának számít a csokoládék között, és habár egy véletlenül a tűzön felejtett fehér csokoládés keverék szülte a létrejöttét. A szőke csoki tulajdonképpen fehér csokoládéból készül. A lényege, hogy hosszú és lassú hőkezelésen megy keresztül, melynek során a krémes, fehér csokis masszában karamellizálódik a cukor, ettől arany színűre, szőkére változik a színe, az íze pedig selymes karamelles jelleget kap. Ezt a prémium, belga csokoládé különlegességet a gazdag tejszínes, vajkaramellás ízvilág, és egy leheletnyi só teszi különlegessé. Egyszerűen ellenállhatatlan!

Ha esetleg nem sikerűlt szőke csokit beszerezned, akkor te is megpróbálkozhatsz az elkészítésével otthon! 🙂

Szőke csoki /Karamellizált Fehércsoki elkészítés:

  • 250 g fehércsoki

  1. A fehércsokit hőálló tálba öntjük és 1 percre, maximum hőmérsékleten a mikróba tesszük.
  2. Átkavarjuk egy spatulával, a szépen teljesen megolvadt fehércsokinkat.
  3. Visszatesszük a mikróba kb 8-10 percre, de 15 másodpercenként átkeverjük. (Ez nem egy gyors művelet, türelem kell hozzá, de nagyon megéri elkészíteni! 🙂 ) Előszőr egyre jobban sűrűsödni kezd, lehet kicsit darabos is lesz néha, de azt könnyen elkeverjük és újra folyékony lesz. Majd szép lassan karamellizálódik a fehércsokink, ha elértük a megfelelő színt és nagyon finom karamellizált az illata, akkor elkészült. 🙂

Szőke Csokitorta

A torta összeállítása:

  1. A krémünket 5 egyenlő részre osztjuk.
  2. Összesen 4 db piskóta lapunk van. Az első lapunkat megkenjük egy rész krémmel, ráfektetjük a következő lapot és azt is megkenjük egy rész krémmel, és így folytatjuk az utolsó pikóta lapunkig.
  3. Az utolsó piskóta lapunkon és a tortánk oldalán eloszlatjuk a maradék két rész krémünket.
  4. Ha teljesen befedtük a krémünkel a tortánkat tetszés szerint még díszíthetjük díszítő cukorgyöngyökkel.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Szőke Csokitorta

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük