Tiramisus PalacsintaTorta

Szuper egyszerű Tiramisu Palacsinta Torta 🤤⁠

Nagyon-naaagyon finom, lágy tiramisu-csoda palacsintával rétegezve. 🥰⁠

Tiramisu Palacsinta Torta

 Hozzávalók a Palacsintához:

  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 100 g olaj
  • 6 dl tej
  • 4 dl szódavíz
  • 1 cs só

Hozzávalók a Tiramisu krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g cukrozott növényi habtejszín
  • 6 ek cukor (+/- ízlés szerint)
  • fél citrom leve
  • 1 tk fahéj
  • 1 kk vanília paszta

További Hozzávalók:

  • 100 g babapiskóta
  • 150 ml kávé
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor

Palacsinta Torta

Tiramisu PalacsintaTorta

elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük.
  2. A kész palacsintatésztát min ½ órát, de akár hosszabb időt is állni hagyjuk a hűtőben.
  3. A tiramisu krémhez a mascarponet, a cukrot, a fél citrom levét, a fehéjat és a vanília pasztatá egy nagy tálba öntjük és robotgéppel elkeverjük.
  4. A mascapones krémhez hozzáöntjük a habtejszínt és robotgép segítségével pár perc alatt lágy krémmé keverjük.
  5. A kész krémünket félre tesszük.
  6. Formaelválasztó spray-vel befújjuk a palacsintasütőnket és kisütjük a palikat. (Csak az első pali elött használjuk a spray-t, olaj van a tésztában nem fog leragadni. 🙂 )
  7. A palacsintákat sütés után teljesen kihűtjük.
  8. Ha kihűltek a palacsinták elkezdjük rétegezni a tortánkat.
  9. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba. Minden palacsintát megkenünk egy/másfél kanál krémmel, némelyikre teszünk pár kávés babapiskóta darabkát, és némelyiket meg is szórhatjuk kakaóporral. A rétegeket tetszés szerint kedvünkre variálhatjuk. 🙂

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Palacsinta Torta Tiramisus

 

 

 

 

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük