Túrós PiteTorta

Túrós PiteTorta

Csak egy dolog veheti fel a versenyt a túrós pitével… a Túrós Pite Torta! 😍

Egy pite, aki torta akart lenni. Vaaagy inkább egy torta, aki valaha még pite volt.🤔🤔 Ahogy neked jobban tetszik.😅 De az biztos, hogy ha imádod a túrós pitét, akkor ezt is fogod!

Túrós PiteTorta

Én mindig szeretem kihűteni teljesen a túrós finomságokat. Akkor lehet szépen szeletelni és igazából hidegen jobban kedvelem a túrót. 🤤 De Olivér imádja melegen is, úgyhogy sosem sikerül teljesen kihűteni… mindig megszánom a kis Túrós PiteTortára éhezőt, és vágok neki egy szeletet. 😅 😅

Hozzávalók egy nagy 28 cm-es PiteTorta alapjához

Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 300g liszt
  • 3 ek cukor
  • 75 g olvasztott vaj
  • ½ cs por élesztő
  • ½ cs sütőpor
  • 1 tojás (M-es)
  • csipet só
Túrós PiteTorta
1. kép hidegen

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a csipet sót, a sütőport és a por élesztőt elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat és a tojást. Késbetétes robotgép segítségével elkeverjük és egy gombóccá gyúrjuk.
  3. A kész tészta gombócunkat kinyújtjuk és a tortaformánkba simítjuk.

Túrós töltelék Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 200 g cukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 2 kk vanília paszta
  • ½ citrom leve
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 2 tojás (M-es)
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek liszt
Túrós Pite Torta
2. kép frissen
 elkészítés
  1. Egy kis tálba a joghurtot, a lisztet és a tojást csomómentesen elkeverjük.
  2. Egy nagyobb tálba, robotgép segítségével kikeverjük a túrót a cukorral.
  3. Hozzáadjuk a vaníliát, a citromlét, a fahéjat és jól elkeverjük.
  4.  A túrós masszához hozzákeverjük a joghurtos masszánkat. Robotgéppel csomó mentesen elkeverjük, akkor jó ha a túró teljesen összetört és egy szép krémes masszát kaptunk.
  5. A túrós krémünket beleöntjük a pite tésztába és lefedjük a formánkat alufóliával. Lefedve mehet a sütőbe 175°C-on alul-felül sütésen 35 percre, majd fedő nélkül még kb 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük a Túrós PiteTortát, majd egy éjszakán át még a hűtőben pihentetjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Túrós PiteTorta

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha