Vaníliakrémes Diótorta

Vaníliakrémes Diótorta

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Diós piskóta: 

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • 1 dl víz
  • 1 kk fahéj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 marék magozott meggy
  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel.
  2. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat a tojásos masszába.
  3. Belekeverjük a diót és a meggyet is.
  4. A masszát elfelezzük és 2 db 18 cm-es tortaformába öntjük.
  5. 180C-on kb 40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Majd kihűtjük.

Vaníliás krém:

  • 500 g tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 200 g hideg apróra kockázott vaj
  1. A tejbe belekeverjük a cukrot és a pudingport.
  2. Fel tesszük forrni és folyamatos kavargatás mellett besűrítjük.
  3. Le húzzuk a tűzhelyről és apránként(!!!) pici adagokban elkeverjük a sűrű masszában a vajat.

Összeállítás:

  1. Az egyik tortalap tetejére kenjük közel a krém felét.
  2. Ráfektetjük a másik piskóta lapot.
  3. A többi krémmel befedjük a torta oldalát és tetejét.
  4. Tetszés szerint díszíthetjük díszítő gyöngyökkel.
  5. 4 órát, de akár egész éjszakán át a hűtőben kihűtjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B9JxhbxhfKf/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha