Vaníliakrémes Diótorta

Vaníliakrémes Diótorta

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Diós piskóta: 

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • 1 dl víz
  • 1 kk fahéj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 marék magozott meggy
  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel.
  2. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat a tojásos masszába.
  3. Belekeverjük a diót és a meggyet is.
  4. A masszát elfelezzük és 2 db 18 cm-es tortaformába öntjük.
  5. 180C-on kb 40 perc alatt tűpróbáig sütjük. Majd kihűtjük.

Vaníliás krém:

  • 500 g tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 200 g hideg apróra kockázott vaj
  1. A tejbe belekeverjük a cukrot és a pudingport.
  2. Fel tesszük forrni és folyamatos kavargatás mellett besűrítjük.
  3. Le húzzuk a tűzhelyről és apránként(!!!) pici adagokban elkeverjük a sűrű masszában a vajat.

Összeállítás:

  1. Az egyik tortalap tetejére kenjük közel a krém felét.
  2. Ráfektetjük a másik piskóta lapot.
  3. A többi krémmel befedjük a torta oldalát és tetejét.
  4. Tetszés szerint díszíthetjük díszítő gyöngyökkel.
  5. 4 órát, de akár egész éjszakán át a hűtőben kihűtjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B9JxhbxhfKf/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet