Vörösbársony – Torta recept

Igazán mutatós pucér torta recept az ünnepi asztalra.

Kellemesen lágy mascarponés krém, gyönyörű puha vörösbársony piskótán, ami tökéletesen megkoronázza az ünnepi menüt.

Elkészítés Videó:

Hozzávalók a 18cm-es Vörösbársony Piskótához:

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 300 g liszt (BL55)
  • 15 g cukrozatlan kakaópor
  • 120 g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 20-25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 250 ml kaukázusi kefir
  • 2 db 30ml-es cseppfolyós, málnapiros ételfesték
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk sütőpor
  • 5 g almaborecet (szükség esetén helyettesíthetjük 10%-os ételecettel)
elkészítés:
  1. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
  2. A vajat, a csipet sóval és a porcukorral habosra keverjük.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és teljesen habosra keverjük.
  4. A masszához hozzákeverjük a száraz hozzávalók 1/3-át.
  5. Majd beleöntjük a kefir felét és elkeverjük.
  6. Hozzáadjuk a száraz hozzávalók következő 1/3-át. Majd a kefir másik felét, az almaborecetet, az ételfestékeket és elkeverjük.
  7. Legvégén a száraz hozzávalók utolsó 1/3-ot is hozzáadjuk és csomómentesen elkeverjük.
  8. A masszát 3 db formaleválasztó spray-vel befújt 18cm-es tortaformába öntjük és 180C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük. (Ha nem vagy még nagyon gyakorlott sütés terén, akkor nyugodtan mérleg segítségével oszd el a masszát, hogy egyenlőek legyenek.)
  9. Pár óra alatt kihűtjük a vörös bársony piskótákat.
  10. A kihűlt piskótákat előkészítjük az összeállításhoz. (Leskalpoljuk, ha szükséges. Viszont mivel pucér tortát készítünk ezért az oldalát nem farigcsáljuk.)

red velvet cake

Hozzávalók a Mascarponés Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 180 g cukor
  • 500 ml cukrozott növényihabtejszín
  • 1 mk vanília paszta
  • kis fahéj
  • ½ citrom leve
elkészítés:
  1. A mascarponét, a cukorral és a habtejszínnel együtt kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a citromlét, a vanília pasztát, a fahéjat és jól elkeverjük.
  3. A krémünket habzsákba töltjük.

 A Torta Összeállítása:

  1. A legalsó lapot a kiválasztott tortatartónkra helyezzük és szép egyenletesen, szorosan egymás mellé ’habcsókokat’ nyomunk rá a krémből.
  2. Ráfektetjük a következő lapot, amire szintén ’habcsókokat’ nyomunk rá a krémből és így tovább és tovább.
  3. A kis leskalpolt piskóta részekből red velvet morzsákat morzsolunk a torta tetejére. A tortát további finomságokkal (pl. habkarikával) tetszés szerint díszíthetjük.
  4. A kész tortánkat pár órán át a hűtőben pihentetjük.

Kellemes Ünnepeket és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vörösbársony-Torta

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük