Új Típusú Almás Pite Recept

Isteni új típusú almás pite recept. Ilyen gyorsan még biztosan nem sütöttél almás pitét!!!

Szuper egyszerű a tésztája és egyedien krémes a tölteléke, a kellemes almapürétől. Szerintem imááádni fogjátok! ?

almás pite recept

Hozzávalók az almás pite töltelékéhez:

Ez az almás pite egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 710 g almapüré
  • 130 g barnacukor (Ha tehetjük, mindig használjunk ehhez a recepthez barnacukrot. Sokkal finomabb lesz tőle!)
  • ½ mk fahéj
  • 1 kk vanília paszta
  • csipet só
  • ½ citrom leve
  • 1 ek keményítő

almás pite torta recept

elkészítés

  1. Az almapürét a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal elkeverjük csomómentesre.
  2. Egy közepes edénybe öntjük és elkezdjük összefőzni.
  3. Hozzáadjuk a vanília pasztát, a csipet sót és a citrom levét.
  4. A tölteléket egyszer felforraljuk, majd félre tesszük kicsit hűlni, amíg elkészítjük a tésztát.

almás pite torta

Hozzávalók az almás pite tésztájához:

  • 500 g liszt
  • 3 ek cukor
  • 200 g puha vaj
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 tojás (M-es)
  • 1 dl víz
  • csipet só

új típusú almás pite recept

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sót a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat és késbetétes robotgép segítségével elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
  4. Egy kifejezetten lágy gombóccá gyúrjuk a tésztánkat. A kész tészta gombócunkat belelapítjuk a formaelválasztó sprayvel biztosított pite formánkba.
  5. A kész töltelékünket beleöntjük a pite tésztába és 190°C-on alul-felül sütésen 35-40 perc alatt készre sütjük.
  6. Kicsit kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

almás pite

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]