Isteni új típusú almás pite recept. Ilyen gyorsan még biztosan nem sütöttél almás pitét!!!
Szuper egyszerű a tésztája és egyedien krémes a tölteléke, a kellemes almapürétől. Szerintem imááádni fogjátok! ?
Hozzávalók az almás pite töltelékéhez:
Ez az almás pite egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 710 g almapüré
- 130 g barnacukor (Ha tehetjük, mindig használjunk ehhez a recepthez barnacukrot. Sokkal finomabb lesz tőle!)
- ½ mk fahéj
- 1 kk vanília paszta
- csipet só
- ½ citrom leve
- 1 ek keményítő
elkészítés
- Az almapürét a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal elkeverjük csomómentesre.
- Egy közepes edénybe öntjük és elkezdjük összefőzni.
- Hozzáadjuk a vanília pasztát, a csipet sót és a citrom levét.
- A tölteléket egyszer felforraljuk, majd félre tesszük kicsit hűlni, amíg elkészítjük a tésztát.
Hozzávalók az almás pite tésztájához:
- 500 g liszt
- 3 ek cukor
- 200 g puha vaj
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 cs. sütőpor
- 2 tojás (M-es)
- 1 dl víz
- csipet só
elkészítés
- A lisztet, a cukrot, a sót a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat és késbetétes robotgép segítségével elkeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
- Egy kifejezetten lágy gombóccá gyúrjuk a tésztánkat. A kész tészta gombócunkat belelapítjuk a formaelválasztó sprayvel biztosított pite formánkba.
- A kész töltelékünket beleöntjük a pite tésztába és 190°C-on alul-felül sütésen 35-40 perc alatt készre sütjük.
- Kicsit kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.