Vegán Banánkenyér recept: A legeslegfinomabb kakaós + mogyoróvajas banánkenyér recept ever!!! Ami tök véletlenül vegánra sikerült. Sorry not sorry. Igazán krémes, lágy, kakaós banános piskóta egy kis mogyoróvajjal megbolondítva, hogy ne legyen túl édes. Én nagyon-naaagyon imádom! Egyik kedvenc receptem mostanában.
Vegán Mogyoróvajas Banánkenyér recept
Hozzávalók a Vegán Mogyoróvajas Banánkenyér recept alapjához:
A receptben 1 csésze=1dl
Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.
- 2 csésze liszt
- 1 csésze cukrozatlan kakaópor
- ½ csésze olvasztott mogyoróvaj
- 2 ½ csésze cukor (Ha nem annyira nagyon édesek a banánok, akkor lehet több is. 🙂 )
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- ½ tk só
- 4 db érettebb közepes méretű banán
- 1 kk vanília paszta
tetejére
- 3 ek olvasztott mogyoróvaj
elkészítés
- A banánokat egy villával vagy robotgép segítségével teljesen összetörjük.
- Hozzáadjuk a banánokhoz a sót, a mogyivajat, a vaníliát és a cukrot, és jól elkeverjük.
- Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és teljesen elkeverjük.
- A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 170°C-on alul-felül sütésen kb 37 perc alatt készre sütjük.
- Szobahőmérsékleten kihűtjük a mogyivajas, vegán banánkenyeret, majd a tetejére csepegtetjük az olvasztott mogyivajat díszítésnek és készen is vagyunk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.