Hummus
- 250 g csicseriborsó (1 éjszakán át beáztatjukés min. 1 órát főzzük)
- 1 nagy ek Tahini
- ½ citrom leve
- 2 ek olívaolaj
- só, bors, pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- Ha megfőtt a csicseriborsónk, leturmixoljuk.
- Hozzákeverjük az összes többi hv-t és kész is. 🙂
Laffa
- 30 dkg liszt
- 1 tk élesztő
- 1 ek só
- ½ ek cukor
- 50 ml olaj
- 120 ml langyos víz
- A vizet beleöntjük az olajba, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt.
- A lisztbe belekeverjük a sót, majd az elkevert olajos élesztőt.
- Pár perc alatt összegyúrjuk.
- Tiszta konyharuhával lefedjük és ½ órát pihentetjük.
- 5 részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk.
- Forró serpenyőben kisütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Míra :*