Mexikói kukoricakrémleves recept

Mexikói kukoricakrémleves recept

#vegánrecept Mexikói kukoricakrémleves recept

Itt az isteni Mexikói kukoricakrémlevesem receptje. Imádni fogjátok! Nagyon egyszerű és gyors recept.  Múltkor insta storyban már kicsit mutattam belőle, hogy hogyan készítettem, most pedig itt a teljes recept lépésről-lépésre.

Mexikói kukoricakrémleves recept

Hozzávalók 4 adag Mexikói kukoricakrémleveshez:

  • 4 db nagy cső főtt kukorica
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 3 kis gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 késhegynyi cayenne paprika
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 ek olívaolaj

vegán Mexikói kukoricakrémleves recept

elkészítés

  1.  A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felkarikázzuk. (Nyugodtan vágjuk csak nagyobb darabokra, felesleges túl apróra vágni, hiszen a végén úgyis az egészet leturmixoljuk.)
  2. Egy közepes lábosban, az olíva olajon elkezdjük megdinsztelni az aprított hagymát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a cayenne paprikát is.
  3. A fokhagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk, a főtt kukorica szemeit pedig levágjuk a csőről.
  4. Mikor a hagyma már üveges hozzáadjuk a kukoricát és a fokhagymát, ismét sózzuk és borsozzuk, majd kicsit körbe pirítjuk.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd belemorzsoljuk a zöldségleves kockákat, elkeverjük és felforraljuk a leves alapunkat.
  6. Amint felforrt hozzáadjuk a főzőtejszínt és pár perc alatt összefőzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  7. A kész mexikói kukoricakrémlevesünket apró lyukú szűrőn átszűrjük és már fogyaszthatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha