Mexikói kukoricakrémleves recept

#vegánrecept Mexikói kukoricakrémleves recept

Itt az isteni Mexikói kukoricakrémlevesem receptje. Imádni fogjátok! Nagyon egyszerű és gyors recept.  Múltkor insta storyban már kicsit mutattam belőle, hogy hogyan készítettem, most pedig itt a teljes recept lépésről-lépésre.

Mexikói kukoricakrémleves recept

Hozzávalók 4 adag Mexikói kukoricakrémleveshez:

  • 4 db nagy cső főtt kukorica
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 3 kis gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 késhegynyi cayenne paprika
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 ek olívaolaj

vegán Mexikói kukoricakrémleves recept

elkészítés

  1.  A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felkarikázzuk. Nyugodtan vágjuk csak nagyobb darabokra. (Felesleges túl apróra vágni, mert a végén úgy is az egészet leturmixoljuk.)
  2. Egy közepes lábosban, az olíva olajon elkezdjük meg dinsztelni az aprított hagymát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a cayenne paprikát is.
  3. A fokhagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. A főtt kukorica szemeit pedig levágjuk a csőről. Amint a hagyma már üveges hozzáadjuk a kukoricát és a fokhagymát, ismét sózzuk és borsozzuk, majd körbe pirítjuk.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Bele morzsoljuk a zöldségleves kockákat, elkeverjük és felforraljuk a leves alapunkat.
  5. Amint felforrt hozzáadjuk a főzőtejszínt. Pár perc alatt összefőzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
  6. A kész mexikói kukoricakrémlevesünket apró lyukú szűrőn átszűrjük és már fogyaszthatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük