Hozzávalók a vegán erdei gyümölcsös pite alapjához:
Ez pite egy 40*30 cm-es formában készült. Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 250 g félfogós liszt
- 250g BL-55 liszt
- 125 g olvasztott #vegán margarin
- 150 ml mandulatej
- ½ cs por élesztő
- ½ cs sütőpor
- 3 ek cukor
elkészítés
1. A liszteket, a cukrot, a sütőport, és az élesztőt egy nagy tálba öntjük és összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a vajat és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
3. Hozzáöntjük a mandulatejet, majd robotgéppel teljesen elkeverjük, és egy gombóccá gyúrjuk.
4. A tésztát két részre osztjuk, majd 45 percre a hűtőbe tesszük.
Erdei gyümölcsös töltelék Hozzávalók:
- 350g fagyasztott erdei gyümölcs
- 180g cukor (ízlés szerint lehet több is)
- 1 kk vanília paszta
- 4ek keményítő
elkészítés
- A fagyasztott erdei gyümölcsöket egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és magas hőfokon elkezdjük összefőzni.
- Ha a gyümölcsök már összeestek és teljesen szétfőttek hozzáadjuk a vaníliát.
- Amint az erdei gyümölcsös massza már igazán híg és egynemű, elkeverjük benne csomómentesen a keményítőt, majd szorgosan kevergetve magas lángon besűrítjük. Igazán gyorsan besűrűsödik, ez nem tart sokáig.
- A tészta gombócainkat gyors mozdulatokkal kinyújtjuk.
- Az egyik tésztát a formánkba simítjuk.
- A kész a töltelékünket beleöntjük a pite tésztába, majd lefedjük a másik tésztával és 175°C-on alul-felül sütésen kb 40 perc alatt készre sütjük.
- 2-3 óra alatt kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.