Házi Erdei Gyümölcsös Jégkrém Recept

Házi Erdei Gyümölcsös Jégkrém Recept

Házi Gyümölcsös Fagyi Recept: Ellenállhatatlan, erdei gyümölcsös jégkrém. 🤩

Nagyon egyszerű jégkrém recept és még fagyigép sem kell hozzá! Tökéletes hűsítő finomság a nyári melegben.

házi erdei gyümölcsös fagyi recept

Hozzávalók a jégkrém alapjához:

  • 250 g Mascarpone
  • 250 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 4-5 ek cukor (Inkább édesebbre csináljuk, hiszen a fagyasztás tompít az ízeken.)
  • 1 ek vanília paszta
  • 1 késhegynyi fahéj
  • pár csepp citromlé

Hozzávalók az erdei  gyümölcsös réteghez:

  • 250 g fagyasztott erdei gyümölcs mix
  • 4-5 ek cukor
  • 2 ek citromlé
  • nagy csipet fahéj
  • 1 kk vanília paszta

házi jégkrém recept

  1. A gyümölcsös réteghez a hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és elkezdjük összefőzni.
  2. Akkor jó, ha a gyümölcsök teljesen összeestek, ekkor egy botmixerrel teljesen egyneművé turmixoljuk. Sűrű lekvár szerű állagot kell kapnunk.
  3. A jégkrém alapjához egy nagy tálba öntjük a mascarponét, a cukrot és a növényi habtejszínt, majd robotgép segítségével lágy krémmé keverjük.
  4. Belekeverjük a vaníliát, a fahéjat és a pár csepp citromlét is, ha ezzel megvagyunk el is készült a jégkrémünk alapja.
  5. Egy fagyasztható talába öntjük a mascarponét, majd hozzákeverjük az erdei gyümölcsös réteget is, ám nem keverjük teljesen egyneművé a két masszát.
  6. A tálat légmentesen lezárjuk és minimum 5 órát, de akár egy éjszakán át a fagyasztóban pihentetjük az erdei gyümölcsös jégkrémet.
  7. Másnap fogyasztás előtt minimum 25 perccel kivesszük a jégkrémet a fagyasztóból és szobahőmérsékleten hagyjuk olvadozni. Közel fél óra elteltével tölcsérekbe, vagy kis tálkákba kanalazzuk a jégkrémünket.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

A házi gyümölcsös fagyi recept után további házi fagyi receptekre vágynál?

Házi Maxi King Jégkrém Recept

Házi Maxi King Jégkrém Recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha