Sós Pogácsa recept
🥳Best Pogácsa Receptem Ever!🥳 Azt hittem, hogy már évek óta megvan a legjobb pogi receptem, deee nem!😱 Csak tegnap lett meg. Szóval mindig a mamám receptjét ítéltem a legjobbnak. Így tegnap, amikor pogit akartam sütni azt vettem elő. De nem volt itthon minden hozzávaló, így ezt-azt helyettesítettem, kihagytam, átalakítottam és voilà kész is!
Ebből a receptből kb 3 nagy tepsi 🙂
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért.
Sós Pogácsa Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj olvasztva (nem margarin!)
- 2 egész tojás
- 1 kis kefír
- 55g langyos tej
- 50 g élesztő
- 1 ek cukor
- 1 nagy ek só
Kenéshez: 1 tojás + 2 ek tej
Szóráshoz: nagyszemű só
Elkészítés:
- A tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és 3 ek lisztet. Így hagyjuk kicsit felfutni.
- A liszthez hozzákeverjük az összes többi hozzávalót (a felfutott élesztőt is) és jól összegyúrjuk. Akkor jó, ha kicsit ragacsosabb a tésztánk.
- A tésztát bőven lisztezet felületen kicsit átgyúrjuk. Annyira lisztezzük, hogy ne legyen ragacsos csak lágy.
- Téglalap alakura kinyújtjuk és hajtogathatjuk is; szimpla hajtás, dupla hajtás. Majd még egszer szimpla és dupla.
- Nem túl vékonyra kinyújtjuk és késsel bevagdossuk a tetejét kockásra.
- 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és min 2 órát kelesztjük.
- Megkenjük a tetejüket a tojással és nagyszemű sóval is megszorjuk a pogikat.
- 180°C-on (alul-felül sütés) 15-20 perc alatt megsütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.