Best Pogács Receptem Ever /sós pogácsa/

Best Pogács Receptem Ever /sós pogácsa/

Sós Pogácsa recept

🥳Best Pogácsa Receptem Ever!🥳 Azt hittem, hogy már évek óta megvan a legjobb pogi receptem, deee nem!😱 Csak tegnap lett meg. Szóval mindig a mamám receptjét ítéltem a legjobbnak. Így tegnap, amikor pogit akartam sütni azt vettem elő. De nem volt itthon minden hozzávaló, így ezt-azt helyettesítettem, kihagytam, átalakítottam és voilà kész is! 

 

sós pogácsa recept

Ebből a receptből kb 3 nagy tepsi 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Sós Pogácsa Hozzávalók: 

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj olvasztva (nem margarin!)
  • 2 egész tojás
  • 1 kis kefír
  • 55g langyos tej
  • 50 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 nagy ek só

Kenéshez: 1 tojás + 2 ek tej

Szóráshoz: nagyszemű só

sós pogácsa recept

Elkészítés:

  1. A tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és 3 ek lisztet. Így hagyjuk kicsit felfutni.
  2. A liszthez hozzákeverjük az összes többi hozzávalót (a felfutott élesztőt is) és jól összegyúrjuk. Akkor jó, ha kicsit ragacsosabb a tésztánk.
  3. A tésztát bőven lisztezet felületen kicsit átgyúrjuk. Annyira lisztezzük, hogy ne legyen ragacsos csak lágy.
  4. Téglalap alakura kinyújtjuk és hajtogathatjuk is; szimpla hajtás, dupla hajtás. Majd még egszer szimpla és dupla.
  5.  Nem túl vékonyra kinyújtjuk és késsel bevagdossuk a tetejét kockásra.
  6. 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
  7. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és min 2 órát kelesztjük.
  8. Megkenjük a tetejüket a tojással és nagyszemű sóval is megszorjuk a pogikat.
  9. 180°C-on (alul-felül sütés) 15-20 perc alatt megsütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha