Fahéjas Cukros Szalagos Fánk

Fahéjas Cukros Szalagos Fánk

Fahéjas Cukros Szalagos Fánk recept: Nagyszerű fánk recept, extra fahéjas cukorba forgatva. Így kívül ropogós, belül pedig pihe-puha. 🤩

Fahéjas Cukros Szalagos Fánk recept

Fahéjas Cukros Szalagos Fánk HOZZÁVALÓK

  • 500 g liszt
  • 50 g olaj
  • 250 g langyos tej
  • 50g cukor
  • 1 db tojás
  • 50 g friss élesztő (1 db)
  • 1 tk só
  • 1 kk vanília paszta

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK

  • 5 ek cukor
  • 1 tk fahéj

Fahéjas Cukros Szalagos Fánk

ELKÉSZÍTÉS

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A cukrot egy kisebb tálban elkeverjük a tejjel, és belemorzsoljuk az élesztőt. Teljesen elkeverjük és 15 percre félretesszük, amíg felfut.
  2. A liszt felébe belekeverjük az élesztős keveréket, hozzáadujuk a tojást, a sót, az olajat és a vaníliát is. Jól elkeverjük és összegyúrjuk.
  3. Apránként hozzáadjuk a maradék lisztet is és fényesre dagasztjuk.
  4. A tésztánkat 1 órán át kelesztjük.
  5. A fánktésztánkból lisztes kézzel 12 db 78-79g-os golyókat gyúrunk és lisztezett felületre fektetjük (nem túl közel egymáshoz). Lefedjük a golyókat tiszta, meleg, nedves konyharuhával és így hagyjuk pár perc alatt megkelni.
  6. Amíg a golyók kelnek egy kisebb tálban összekeverjük a fahéjat és a cukrot.
  7. Egy közepes edénybe a fánksütéshez elegendő mennyiségű olajat öntünk és 170°C-ra felmelegítjük azt. Sütés közben igyekezzünk mindig ezen a hőmérsékleten tartani az olajat.
  8. A fánkokat kettesével-hármasával sütni kezdjük. Mikor beletesszük a fánkokat az olajba, az elkezd intenzíven bugyogni, akkor fordítjuk meg a fánkokat, ha a bugyogás már szinte abbamaradt.
  9. Ma már mindkét fele megsült a fánkoknak kivesszük az olajból, lecsepegtetjük és egyből a fahéjas cukorba forgatjuk. Ééés már készen is vagyunk! 🙂

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Fahéjas Cukros Szalagos Fánkok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha