Legfinomabb Foszlós Kalács Receptem

Foszlós Kalács Hozzávalók:

  • 1kg liszt (BL55)
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dl víz
  • 1 ½ ek só
  • 2 ek cukor
  • 3 dkg élesztő
  1. A tejbe elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzáadunk 4-5 ek lisztet, az így kapott gyors kovászunkat 20 percre langyos helyre tesszük.
  3. A hozzávalókat elkezdjük a kovásszal összegyúrni, legvégén a vajat adjuk hozzá.
  4. 20-30 percig dagasztjuk. Géppel 8 perc is elegendő lehet.
  5. A tésztát kelesztőtálba tesszük és háromszorosára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négybe vágjuk és a darabokat külön megsodorjuk. Kis olvasztott vajjal megkenjük a darabokat és összefonjuk.
  7. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és még ½ órát kelesztjük.
  8. A kalács tetejét megkenjük (1 tojás + 1 ek porcukor + 1 ek tej összekeverve).
  9. Légkeverésen 170C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük