Foszlós Kalács Hozzávalók:
- 1kg liszt (BL55)
- 10 dkg olvasztott vaj
- 4 dl langyos tej
- 5 dl víz
- 1 ½ ek só
- 2 ek cukor
- 3 dkg élesztő
- A tejbe elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
- Hozzáadunk 4-5 ek lisztet, az így kapott gyors kovászunkat 20 percre langyos helyre tesszük.
- A hozzávalókat elkezdjük a kovásszal összegyúrni, legvégén a vajat adjuk hozzá.
- 20-30 percig dagasztjuk. Géppel 8 perc is elegendő lehet.
- A tésztát kelesztőtálba tesszük és háromszorosára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négybe vágjuk és a darabokat külön megsodorjuk. Kis olvasztott vajjal megkenjük a darabokat és összefonjuk.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és még ½ órát kelesztjük.
- A kalács tetejét megkenjük (1 tojás + 1 ek porcukor + 1 ek tej összekeverve).
- Légkeverésen 170C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
https://www.instagram.com/p/CAFG2ZlAruE/
https://www.instagram.com/p/B-1vhFBDmjL/