Legfinomabb Foszlós Kalács Receptem

Legfinomabb Foszlós Kalács Receptem

Egyszerű Foszlós Kalács Recept

A kedvenc Foszlós Kalács receptem. ❤️ Gyors és egyszerű, az egész család nagyon imádja! Húsvétra tökéletes választás 😘

foszlós Kalács recept

Foszlós Kalács  Recept

Hozzávalók:

  • 1kg liszt (BL55)
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dl víz
  • 1 ½ ek só
  • 2 ek cukor
  • 3 dkg élesztő

Kalács recept

A Kalács elkészítése

  1. A tejbe elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzáadunk 4-5 ek lisztet, az így kapott gyors kovászunkat 20 percre langyos helyre tesszük.
  3. A hozzávalókat elkezdjük a kovásszal összegyúrni, legvégén a vajat adjuk hozzá.
  4. 20-30 percig dagasztjuk. Géppel 8 perc is elegendő lehet. Egy nagyon lágy ragacsos tésztát kapunk ne lepődjünk meg, nem kell hozzá extra liszt.
  5. A tésztát kelesztőtálba tesszük és háromszorosára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négybe tépjük és a darabokat külön megsodorjuk. (Mivel nagyon lágy a tészta, nem igazán kell formáznunk, csak kicsit hajtogatjuk.) Kis olvasztott vajjal megkenjük a darabokat és összefonjuk a kalácsot.
  7. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és még ½ órát kelesztjük.
  8. A kalács tetejét megkenjük egy tojással.
  9. Légkeveréss sütőben 170°C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

húsvéti foszlós kalács

Legfinomabb Foszlós Kalács Recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha