Kakaós csiga muffin formában sütve

Nagyon-nagyon finom és nagyon egyszerű kakaós csigák, muffin formában sütve.⁠ Így ősszel mindig nagyon megkívánom a kis kelt csigákat. Ez az egyik kedvenc receptem, az ízűk pont ugyanolyan tökéletes csak még extrán cukik is így muffin formában sütve.

Hey! Amúgy te eddig mindig késsel szeletelted a tésztát??? Öreg hiba! 

Ebben a receptben mutatok egy sokkal-sokkal jobb módszert a tészta felszeleteléséhez. Imádni fogod! 

kakaós csiga muffin formában sütve

 

Hozzávalók kb 16 db Kakaós csiga muffinhoz:

  • 400 g liszt
  • 100 g olvasztott vaj
  • 80 g cukor
  • 80 g langyos víz
  • 80 g tej
  • csipet só
  • vanília paszta
  • 1 tojás (M-es)
  • 1 csomag por élesztő
  1. A cukrot elkeverjük a langyos vízben. A víz tetejére szórjuk az élesztőt és kb 5 percig úgy hagyjuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük a tojást, a tejet, a csipet sót, a többi cukrot, a vaníliát és a vajat és jól elkeverjük.
  3. Hozzákeverjük a liszt felét.
  4. Hozzáadjuk az élesztős vizet és a liszt másik felét is, elkeverjük és fényesre dagasztjuk.
  5. A kész tésztát egy órán át meleg helyen kelni hagyjuk.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 5 ek cukrozatlan kakaópor
  • 6 ek porcukor
  • 50 g olvasztott vaj
  1. A megkelt tésztát kb 5mm vékony téglalappá nyújtjuk.
  2. Megkenjük a tésztánkat szép egyenletesen az olvasztott vajjal.
  3. A kakaót meg a porcukrot összesztiáljuk. Egyenletesen rászórjuk a vajjal megkent tésztánkra.
  4. A tésztánkat szépen feltekerjük, majd egy éles késsel vagy például még egyszerűbben a videóban látható damilos módszerrel 1,5 cm vastagságú csigákat szeletelünk belőle.

*damilos módszer a.k.a. ahogy a pékségben csinálják: megtisztított damillal/cérnával vagy éppen fogselyemmel is működik. Csak egyszerűen fogsz egy szál megtisztított damilt a tészta alá helyezed, majd a két végét egymásfelé összehúzod és voilá.

Még több ilyen segítségre lenne szükséged sütés-főzés terén? Katt ide!

Hozzávalók a tetejére:

  • 50 g olvasztott vaj
  1. Formaleválasztó spray-vel biztosított muffinformába fektetjük a csigákat és egy órát még sütés elött kelni hagyjuk.
  2. Ha megkeltek a csigáink megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben 175C-on 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

kakaós csiga

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük