Kakaós csiga

Kakaós csiga

Valami kis retróra vágytam…🥰
🐌 Kakaós csigát valaki? 🙋

kakaós csiga

Kakaós töltelék hozzávalók:

  • 14 dkg vaj
  • 6 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 ek porcukor
  • 1 késhegynyi fahéj

Kakaós töltelék elkészítés:

  1. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a többi hozzávalót.

Kakaós Csiga hozzávalók:

  • 38 dkg liszt
  • 1 cs élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 késhegynyi só
  • 23g napraforgóolaj
  • 90 ml tej
  • 90 ml víz

Kakaós csiga elkészítés:

  1. A tejet elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd az összes többi hozzávalót és összegyúrjuk.
  3. Pár perc alatt fényesre dagasztjuk és egy órát kelni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. Megkenjük a kakaós töltelékkel és szép egyenletesen feltekerjük.
  6. A feltekert tésztát, egy nagyon éles késsel kb 2cm vastagságú szeletekre vágjuk.
  7. A kakaós csigákat (kb. 1 cm helyet kihagyva) egymás mellé fektetjük, egy formaelválasztó spray-vel biztosított tepsibe. Letakarjuk a tepsit és egy órát kelni hagyjuk.
  8. 180C-on kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

kakaós csiga cukormázzal

Cukormáz a tetejére:

Javaslom, hogy még ha nem vagytok hatalmas cukormáz fanok, akkor se hagyjátok le a tetejéről. Ugyanis ez a citromos, kicsit savanykás máz hihetetlenül jól megy a kelt tésztához😍 (Egyáltalán nem tömény, hanem frissebb és könnyebb hatású lesz tőle a kakaós csiga.)

  • kb 6 ek porcukor
  • 1/2 citrom leve

elkészítés:

  1. A porcukorba belekeverjük a citrom levét. (Sűrű folyós állaga kell legyen.)
  2. A mázat a megsült kakaós csigák tetejére csorgatjuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye
Míra

Az elkészült kakaós csigákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre.

https://www.instagram.com/p/CFAHgBphMGU/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet