Kakaós csiga

Valami kis retróra vágytam…🥰
🐌 Kakaós csigát valaki? 🙋

kakaós csiga

Kakaós töltelék hozzávalók:

  • 14 dkg vaj
  • 6 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 ek porcukor
  • 1 késhegynyi fahéj

Kakaós töltelék elkészítés:

  1. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a többi hozzávalót.

Kakaós Csiga hozzávalók:

  • 38 dkg liszt
  • 1 cs élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 késhegynyi só
  • 23g napraforgóolaj
  • 90 ml tej
  • 90 ml víz

Kakaós csiga elkészítés:

  1. A tejet elkeverjük a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd az összes többi hozzávalót és összegyúrjuk.
  3. Pár perc alatt fényesre dagasztjuk és egy órát kelni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. Megkenjük a kakaós töltelékkel és szép egyenletesen feltekerjük.
  6. A feltekert tésztát, egy nagyon éles késsel kb 2cm vastagságú szeletekre vágjuk.
  7. A kakaós csigákat (kb. 1 cm helyet kihagyva) egymás mellé fektetjük, egy formaelválasztó spray-vel biztosított tepsibe. Letakarjuk a tepsit és egy órát kelni hagyjuk.
  8. 180C-on kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

kakaós csiga cukormázzal

Cukormáz a tetejére:

Javaslom, hogy még ha nem vagytok hatalmas cukormáz fanok, akkor se hagyjátok le a tetejéről. Ugyanis ez a citromos, kicsit savanykás máz hihetetlenül jól megy a kelt tésztához😍 (Egyáltalán nem tömény, hanem frissebb és könnyebb hatású lesz tőle a kakaós csiga.)

  • kb 6 ek porcukor
  • 1/2 citrom leve

elkészítés:

  1. A porcukorba belekeverjük a citrom levét. (Sűrű folyós állaga kell legyen.)
  2. A mázat a megsült kakaós csigák tetejére csorgatjuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye
Míra

Az elkészült kakaós csigákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre.

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük