Kapros Túrós Lepény Recept

Kapros Túrós Lepény Recept

Én a kaportól: 🤢! Csak és kizárólag a kis családom kedvéért készítettem ezt a könnyű, kapros túrós lepényt.⁠ Állítólag tökéletes és isteni. ❤️ Csak állítólag, mert én egyszerűen nem tudom meg kóstolni😅 … Viszont akik kóstolták nagyon imádták!!! ❤️ Először nem akartam megosztani a receptet, mert hát csak finomat osztok meg és szerintem semmilyen kapros 🤢 dolog nem tartozik a finomságok közé… de aztán rábeszéltek, hogy osszam meg mert naaaagyon finom. Aztán végül is belegondoltam, hogy a lepény tészta tényleg isteni puha lett, a túrós töltelék meg hát kapros 😅 … Deeehááátjaaa… szerintem, ha te is kapor rajongó vagy, mint a többiek, akkor biztosan imádni fogod ezt a receptet! 😁 Jaa és ez egy kicsit édeskésebb sütisebb verzió, de ha a sós verzióra vágysz, akkor csak hagyd ki a cukrot a töltelékből. (A tésztából ne, mert az élesztőhöz kell!)  

Kapros Túrós Lepény

 Hozzávalók a lepény tésztához:

Ez a lepény 40 x 28 cm-es, nagyjából 12 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb lepényt szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 2 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek cukor
  • 30 dkg liszt
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojássárgája
  • ½ ek só

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Majd langyos helyre félretesszük 15 percre, amég felfut.
  2. Egy nagy tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a sót is.
  3. A hozzávalókat elkeverjük és dagasztani kezdjük. Amint elválik a tésztánk az edény falától már jó is.
  4. A lágyabb tésztagombócunkat kelesztőtálba tesszük és 50 perc alatt megkelesztjük.  (Ha nincs kelesztőtálunk, akkor helyette egy nagyobb tálba helyezzük a gombócot és zárjuk le légmentesen folpackkal.)
  5. A megkelt tésztánkat picit kinyújtjuk, majd a 40 x 28 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsinkbe nyomkodjuk.

Puha Kapros Túrós Lepény Recept

 Hozzávalók a kapros túrós réteghez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 tojássárgája
  • 3 ek búzadara
  • 4 ek tejföl
  • 3 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1 nagy csokor kapor, tisztítva és felaprítva
  • 3 tojásfehérje

elkészítés

  1. A túrót egy villával megtőrjük, majd egy nagyobb tálba tesszük.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, a búzadarát, a tejfölt, a sót, és a kaprot. Robotgéppel teljesen elkeverjük a hozzávalókat.
  4. A kapros túróba beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját.
  5. A kész kapros túrós tölteléket a lepényünk tetejére kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk.
  6. Előmelegített sütőben 180°C-on alul-felül sütésen, 30 perc alatt készre sütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

lepény tészta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet