Kenyérlángos recept

Kenyérlángos recept

Kenyérlángos recept a.k.a. langalló 👩🏼‍🍳 hogy egy kis karácsonyi vásár🎄 hangulatot idézzek otthonra! ⁠🙌🏻🎄

(Egyébként ti hogy szoktátok nevezni ezt a finomságot kenyérlángos vagy langalló???😄 Nálunk inkább kenyérlángos, mint langalló.😊)

Kenyérlángos recept

HOZZÁVALÓK A KENYÉRLÁNGOS RECEPT ALAPJÁHOZ:

  • 525 g liszt
  • 250 g meleg víz
  • 50 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 ek pizza fűszerkeverék

FELTÉTEK:

  • 200 g reszelt trappista
  • 140 g szeletelt, házi sonka
  • 400 g tejföl
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Langaló recept

ELKÉSZÍTÉS

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A vízbe belekeverjük a cukrot, az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket.
  3. Hozzákeverjük a felfutott élesztőt és az olívaolajat a liszthez. Lágy tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát 45 percet kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk.
  5. Egy nagy tepsibe tapogatjuk a tésztát. (Ha nem karcos a sütőformánk, akkor nem kell alá sem olaj, sem sütőpapír, mert a tésztában lévő olívaolaj miatt nem ragad le.)
  6. A tejfölt egy kis tálba öntjük, elkeverjük az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.
  7. A tésztát egyenletesen megkenjük a tejfölös krémünkkel, majd eloszlatunk rajta 100 g reszelt sajtot. Szép sorban ráfektetjük a sonka szeleteket, majd a másik 100 g reszelt sajtot is eloszlatjuk a sonka tetején.
  8. Maxra előmelegített sütőben, max hőfokon sütjük készre a kenyérlángost kb. 15 perc alatt.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet