Kenyérlángos recept

Kenyérlángos recept

Kenyérlángos recept a.k.a. langalló 👩🏼‍🍳 hogy egy kis karácsonyi vásár🎄 hangulatot idézzek otthonra! ⁠🙌🏻🎄

(Egyébként ti hogy szoktátok nevezni ezt a finomságot kenyérlángos vagy langalló???😄 Nálunk inkább kenyérlángos, mint langalló.😊)

Kenyérlángos recept

HOZZÁVALÓK A KENYÉRLÁNGOS RECEPT ALAPJÁHOZ:

  • 525 g liszt
  • 250 g meleg víz
  • 50 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 ek pizza fűszerkeverék

FELTÉTEK:

  • 200 g reszelt trappista
  • 140 g szeletelt, házi sonka
  • 400 g tejföl
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Langaló recept

ELKÉSZÍTÉS

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A vízbe belekeverjük a cukrot, az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket.
  3. Hozzákeverjük a felfutott élesztőt és az olívaolajat a liszthez. Lágy tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát 45 percet kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk.
  5. Egy nagy tepsibe tapogatjuk a tésztát. (Ha nem karcos a sütőformánk, akkor nem kell alá sem olaj, sem sütőpapír, mert a tésztában lévő olívaolaj miatt nem ragad le.)
  6. A tejfölt egy kis tálba öntjük, elkeverjük az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.
  7. A tésztát egyenletesen megkenjük a tejfölös krémünkkel, majd eloszlatunk rajta 100 g reszelt sajtot. Szép sorban ráfektetjük a sonka szeleteket, majd a másik 100 g reszelt sajtot is eloszlatjuk a sonka tetején.
  8. Maxra előmelegített sütőben, max hőfokon sütjük készre a kenyérlángost kb. 15 perc alatt.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha