Nutellás Túrós Pite recept

Nutellás Túrós Pite recept

Hozzávalók egy 40×28 cm-es Nutellás Túrós Pite alapjához

Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 500g liszt
  • 3 ek cukor
  • 112 g olvasztott vaj
  • ½ cs por élesztő
  • ½ cs sütőpor
  • 1 tojás (M-es)
  • csipet só

+ 4-5 ek Nutella

elkészítés
  1. A lisztet, a cukrot, a csipet sót, a sütőport és a por élesztőt elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat és a tojást. Késbetétes robotgép segítségével elkeverjük és egy gombóccá gyúrjuk.
  3. A kész tészta gombócunkat (nem teljesen egyenlő arányban) ketté osztjuk. A kisebb gombócot a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A kicsivel nagyobb gombócot pedig kinyújtjuk és a sütőformánkba simítjuk. A tésztát egyenletesen megkenjük a pár evőkannál nutellával. A sütőformánkat így félretesszük amíg elkészítjük a tölteléket.

nutellás túrós pite

Túrós töltelék Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 200 g cukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 2 kk vanília paszta
  • ½ citrom leve
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 2 tojás (M-es)
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek liszt
 elkészítés
  1. Egy kis tálba a joghurtot, a lisztet és a tojást csomómentesen elkeverjük.
  2. Egy nagyobb tálba, robotgép segítségével kikeverjük a túrót a cukorral.
  3. Hozzáadjuk a vaníliát, a citromlét, a fahéjat és jól elkeverjük.
  4.  A túrós masszához hozzákeverjük a joghurtos masszánkat. Robotgéppel csomó mentesen elkeverjük, akkor jó, ha a túró teljesen összetört és egy szép krémes masszát kaptunk.
  5. A túrós krémünket beleöntjük a nutellával megkent pite tésztába.
  6. A kisebb tésztagombócot kivesszük a hűtőből és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a túrós réteg tetején egyenletesen eloszlatjuk.
  7. Alufóliával lefedve mehet a sütőbe 175°C-on alul-felül sütésen 35 percre, majd fedő nélkül még kb 25 perc alatt készre sütjük.
  8. Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük a Nutellás Túrós Pitét.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet