pihe-puha 🍩 Fánk receptem 🍩

Pihe-puha sütőben sült fánk recept lépésről-lépésre.🍩

Ebből a receptből 18-22 db pihe-puha fánk lesz, 3 nagy tepsi 🙂

amerikai fánk recept

Fánk tészta: 

  • 800-900g liszt
  • 70g puha vaj
  • 2 tojás
  • 50g cukor
  • 350ml langyos tej
  • 1 db élesztő
  • 2ek langyos víz
  1. A cukrot elkeverjük a vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt és teljesen elkeverjük.
  2. 15 percig félretesszük.
  3. Belekeverjük az összes többi hozzávalót az élesztős keverékkel, a lisztet apránként adjuk hozzá. Nagyon lágy picit ragacsosabb masszát kapunk, még pár perc alatt fényesre dagasztjuk.
  4. 1 órán át kelesztjük.
  5. A masszából lisztes kézzel 127g-os golyókat gyúrunk. Kicsit kilapítjuk és kiszaggatjuk a közepüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ha nincs fánksütőformánk, de szeretnénk lyukat a közepükre, akkor pl rizzsel töltött szilikonos sütőpapírgolyókat helyezünk a fánkok közepébe. fánk recept
  6. 175C-on 15 perc alatt készre sütjük és kicsit kihűtjük.

 

Díszítés:

  • 8-10 ek porcukor
  • citromlé
  • zselés állagú ételfesték
  • dekorgyöngyök
  1. A porcukorból pár csepp citromlével sűrű, fényes cukormázat készítünk.
  2. Tetszés szerint ételfestékkel színesítjük.
  3. Belemártogatjuk a mázba a fánkokat, majd dekorgyöngyökkel díszítjük. Ha szeretnénk olvasztott csokival vagy nutellával is megkenhetjük a fánkokat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült fánkokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük