Sütőben Sült Pihe-Puha Fánk Receptem

Itt a pihe-puha sütőben sült fánk receptem lépésről-lépésre.🍩

sütőben sült fánk

Ebből a receptből 18-22 db pihe-puha fánk lesz, 3 nagy tepsi 🙂

Pihe-Puha Fánk tészta: 

  • 800-900g liszt
  • 70g puha vaj
  • 2 tojás
  • 50g cukor
  • 350ml langyos tej
  • 1 db élesztő (50g)
  • 2ek langyos víz
elkészítés
  1. A cukrot elkeverjük a vízzel és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Teljesen elkeverjük és 15 percre félretesszük, amíg felfut.
  3. A liszt felébe belekeverjük az élesztős keveréket, hozzáadujuk a tojást, a tejet és a vajat is. Jól elkeverjük és összegyúrjuk.
  4. Apránként hozzáadunk a maradék lisztből annyit, hogy egy nagyon lágy, picit ragacsosabb masszát kapjunk.
  5. Majd még egy kis extra liszttel pár perc alatt fényesre dagasztjuk.
  6. A tésztánkat 1 órán át kelesztjük.
  7. A fánktésztánkból lisztes kézzel 127g-os golyókat gyúrunk. Kicsit kilapítjuk és kiszaggatjuk a közepüket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ha nincs fánksütőformánk, de szeretnénk lyukat a közepükre, akkor pl rizzsel töltött szilikonos sütőpapírgolyókat helyezünk a fánkok közepébe. sütőben sült fánk recept
  8. 175°C-on 15 perc alatt készre sütjük a fánkokat, majd kicsit kihűtjük.

 

sütőben sült puha fánk

Fánk díszítés:

  • 8-10 ek porcukor
  • citromlé
  • zselés állagú ételfesték
  • dekorgyöngyök
elkészítés
  1. A porcukorból pár csepp citromlével sűrű, fényes cukormázat készítünk.
  2. Tetszés szerint ételfestékkel színesítjük.
  3. Belemártogatjuk a mázba a fánkokat, majd dekorgyöngyökkel díszítjük. Ha szeretnénk olvasztott csokival vagy nutellával is megkenhetjük a fánkokat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Pihe-Puha Fánk receptem

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük