Pizzás csiga recept, muffin formában sütve

Pizzás csiga recept, muffin formában sütve

Pizzás csiga recept, muffin formában sütve: Egyszerűen elkészíthető, puha tészta, rengeteg töltelékkel töltve és szuper egyszerűen muffin formában sütve. Imádni fogja az egész család! 😘⁠

Pizzás csiga recept, muffin formában sütve

Pizzás csiga recept, muffin formában sütve Hozzávalók a tésztához: 

  • 500 g liszt
  • 250 g meleg víz
  • 50 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 ek pizza fűszerkeverék

Feltétek:

  • 150 g mini mozzarella
  • 140 g szeletelt, paprikás szalámi
  • 300 g puttanesca paradicsomszósz

Pizzás csiga recept

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A vízbe belekeverjük a cukrot, az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket.
  3. Hozzákeverjük a felfutott élesztőt és az olívaolajat a liszthez. Lágy tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát 45 percet kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk.
  5. A tésztát lisztezett felületen szép vékony téglalappá nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a paradicsomszószunkkal.
  6. Eloszlatunk rajta a mini mozzarellát, majd szép sorban ráfektetjük a sajtra a szalámi karikákat is.
  7. A tésztánkat az egyik hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, ezután 12 nagyobb darabra vágjuk.
  8. A muffin sütőformánkat kicsit kiolajozzuk és belefektetjük a nyers pizzás csigákat. (Ha nem karcos a sütőformánk, akkor nem kell nagyon alá olaj, mert a tésztában lévő olívaolaj miatt nem ragad le. Sütőpapírt semmiképpen se rakjunk alá!)
  9. Maxra előmelegített sütőben, max hőfokon sütjük készre a pizzás csigáinkat kb. 15 perc alatt.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha