Dirty Jégkása recept (Limeos Jégkása Whiskyvel)

Dirty Jégkása recept (Limeos Jégkása Whiskyvel)

 Új recept mára: 🔞 Dirty Jégkása, azaz Limeos jégkása egy kis Whiskyvel 🍋🧊🍧🥃

Szuper finom, hűsítő különlegesség, ami után határozottan beáll a jókedv!

💃🏼🕺🏻

Hozzávalók a Dirty Jágkásához:

  • 2 db lime
  • 1 db citrom
  • 5 ek méz (A citrom és a lime savanyúságától függően lehet több is.)
  • 5 ek porcukor
  • 1 kk vanília paszta
  • 1, 4 liter víz
  • 25 ml 40%-os Skót Blended Whisky (poharanként)
Limeos jégkása
A Limeos jégkása alapja

jégkása recept

A jégkása recept elkészítés 

  1. A limeok és a citrom levét kifacsarjuk, majd egy nagy tálba öntjük.
  2. Hozzákeverjük a mézet, a cukrot és a vaníliát. Ekkor kóstoljuk meg a szirupunkat és ha nem elég édes adjunk hozzá még cukrot és mézet, nyugodtan csináljuk a szirupot kifejezetten ízesre, hiszen ez a fagyasztás során jelentősen mérséklődni fog.
  3. A szirupunkat húzzuk fel a vízzel és keverjük el teljesen.
  4. A limeos italunkat öntsük szilikonos jégkockatartóba és minimum 5 órára, de akár egy egész éjszakára tegyük a mélyhűtőbe. (Jobb, ha szilikonosba tesszük, hiszen mivel nem fagy teljesen szilárdra, ezért nem annyira könnyedén válik el a formától, mint a víz.)
  5. A jégkockatartóból kiszedjük a jégkásánk alapját és konyhai jégtörővel (lehet kézi is) megtörjük és 1-1,5 dl-es poharakba kanalazzuk.
  6. A jégkásákra öntünk 25-25 ml Whiskeyt és már fogyaszthatjuk is.

Egészségetekre!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet