Dirty Jégkása recept (Limeos Jégkása Whiskyvel)

Dirty Jégkása recept (Limeos Jégkása Whiskyvel)

 Új recept mára: 🔞 Dirty Jégkása, azaz Limeos jégkása egy kis Whiskyvel 🍋🧊🍧🥃

Szuper finom, hűsítő különlegesség, ami után határozottan beáll a jókedv!

💃🏼🕺🏻

Hozzávalók a Dirty Jágkásához:

  • 2 db lime
  • 1 db citrom
  • 5 ek méz (A citrom és a lime savanyúságától függően lehet több is.)
  • 5 ek porcukor
  • 1 kk vanília paszta
  • 1, 4 liter víz
  • 25 ml 40%-os Skót Blended Whisky (poharanként)
Limeos jégkása
A Limeos jégkása alapja

jégkása recept

A jégkása recept elkészítés 

  1. A limeok és a citrom levét kifacsarjuk, majd egy nagy tálba öntjük.
  2. Hozzákeverjük a mézet, a cukrot és a vaníliát. Ekkor kóstoljuk meg a szirupunkat és ha nem elég édes adjunk hozzá még cukrot és mézet, nyugodtan csináljuk a szirupot kifejezetten ízesre, hiszen ez a fagyasztás során jelentősen mérséklődni fog.
  3. A szirupunkat húzzuk fel a vízzel és keverjük el teljesen.
  4. A limeos italunkat öntsük szilikonos jégkockatartóba és minimum 5 órára, de akár egy egész éjszakára tegyük a mélyhűtőbe. (Jobb, ha szilikonosba tesszük, hiszen mivel nem fagy teljesen szilárdra, ezért nem annyira könnyedén válik el a formától, mint a víz.)
  5. A jégkockatartóból kiszedjük a jégkásánk alapját és konyhai jégtörővel (lehet kézi is) megtörjük és 1-1,5 dl-es poharakba kanalazzuk.
  6. A jégkásákra öntünk 25-25 ml Whiskeyt és már fogyaszthatjuk is.

Egészségetekre!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha