Legfinomabb Csokis Kuglóf Recept, Krémes Sajttortaréteggel

Legfinomabb Csokis Kuglóf Recept, Krémes Sajttortaréteggel

Csokis Kuglóf recept, Krémes Sajttortaréteggel: avagy a legfinomabb kuglóf, amit valaha ettél! 🤘🏻 Isteni finom, puha, csokis piskóta, igazán krémes és lágy sajttortaréteggel.
Szívesen! 😘

Legfinomabb Csokis Kuglóf Recept

Hozzávalók a Csokis Kuglóf alapjához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db (M-es) tojás
  • 50 g olaj
  • 250 ml tej
  • 40 g holland* kakaópor
  • 18 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor

* A holland a.k.a. lúgosított kakaópor savasságát a lekerekített íz kedvéért a gyártás során mesterségesen csökkentik, a színe emiatt jóval sötétebb barna, és ízre csokoládésabb, mint a természetes változaté. ⁠

Csokis Kuglóf Recept Sajttortaréteggel

Hozzávalók Krémes Sajttortaréteghez:

  • 250 g ricotta
  • 1 db (M-es) tojás
  • ½ lime leve
  • 1 kk vanília paszta
  • 6 ek cukor
  • pici fahéj
  • 1 púpos ek liszt

márványos kuglóf recept

A csokis kuglóf recept elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A csokis kuglófhoz egy nagyobb tálban kézi habverővel elkeverjük a tojást, a cukorral és az olajjal.
  2. A száraz hozzávalókat egy közepes tálba szitáljuk, majd a tojásos masszánkba forgatjuk.
  3. Végül a tejjel hígítjuk és csomómentesen elkeverjük.
  4. A sajttortaréteg elkészítéséhez először egy nagy tálban kikeverjük a ricottát a cukorral.
  5. Hozzáadjuk a lime levét, a vaníliát, a fahéjat és a tojást, majd csomómentesen elkeverjük.
  6. Végül belekeverjük a púpos evőkanál lisztet is.
  7. A kuglófformánkat formaleválasztó sprayvel biztosítjuk, majd a csokis kuglóf masszánk 1/3-át a formába öntjük.
  8. A sajttorta masszánk felét a csokis masszára kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd rácsorgatjuk a csokis masszánk másik 1/3-át és azt is eloszlatjuk. Ekkor a maradék sajttorta masszánkat is a formába kanalazzuk, végül pedig a fennmaradó csokis kuglóf masszánkkal zárunk.
  9. A kuglófunkat a 180°C-os sütőben alul-felül sütésen kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  10. A már megsült kuglófunkat a formájában hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni majd, amint lehűlt kifordítjuk a formából. Tetszés szerint fogyaszthatjuk langyosan vagy teljesen hidegen is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

csokis kuglóf recept

4 thoughts on “0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha