Legfinomabb Csokis Kuglóf Recept, Krémes Sajttortaréteggel

Legfinomabb Csokis Kuglóf Recept, Krémes Sajttortaréteggel

Csokis Kuglóf recept, Krémes Sajttortaréteggel: avagy a legfinomabb kuglóf, amit valaha ettél! 🤘🏻 Isteni finom, puha, csokis piskóta, igazán krémes és lágy sajttortaréteggel.
Szívesen! 😘

Legfinomabb Csokis Kuglóf Recept

Hozzávalók a Csokis Kuglóf alapjához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db (M-es) tojás
  • 50 g olaj
  • 250 ml tej
  • 40 g holland* kakaópor
  • 18 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor

* A holland a.k.a. lúgosított kakaópor savasságát a lekerekített íz kedvéért a gyártás során mesterségesen csökkentik, a színe emiatt jóval sötétebb barna, és ízre csokoládésabb, mint a természetes változaté. ⁠

Csokis Kuglóf Recept Sajttortaréteggel

Hozzávalók Krémes Sajttortaréteghez:

  • 250 g ricotta
  • 1 db (M-es) tojás
  • ½ lime leve
  • 1 kk vanília paszta
  • 6 ek cukor
  • pici fahéj
  • 1 púpos ek liszt

márványos kuglóf recept

A csokis kuglóf recept elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A csokis kuglófhoz egy nagyobb tálban kézi habverővel elkeverjük a tojást, a cukorral és az olajjal.
  2. A száraz hozzávalókat egy közepes tálba szitáljuk, majd a tojásos masszánkba forgatjuk.
  3. Végül a tejjel hígítjuk és csomómentesen elkeverjük.
  4. A sajttortaréteg elkészítéséhez először egy nagy tálban kikeverjük a ricottát a cukorral.
  5. Hozzáadjuk a lime levét, a vaníliát, a fahéjat és a tojást, majd csomómentesen elkeverjük.
  6. Végül belekeverjük a púpos evőkanál lisztet is.
  7. A kuglófformánkat formaleválasztó sprayvel biztosítjuk, majd a csokis kuglóf masszánk 1/3-át a formába öntjük.
  8. A sajttorta masszánk felét a csokis masszára kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd rácsorgatjuk a csokis masszánk másik 1/3-át és azt is eloszlatjuk. Ekkor a maradék sajttorta masszánkat is a formába kanalazzuk, végül pedig a fennmaradó csokis kuglóf masszánkkal zárunk.
  9. A kuglófunkat a 180°C-os sütőben alul-felül sütésen kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  10. A már megsült kuglófunkat a formájában hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni majd, amint lehűlt kifordítjuk a formából. Tetszés szerint fogyaszthatjuk langyosan vagy teljesen hidegen is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

csokis kuglóf recept

4 thoughts on “0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet