Lime-ricotta felhő szelet

Lime-ricotta felhő szelet

Lime-ricotta felhő szelet.💚 Átmenet egy sajttorta és egy puha piskóta között. ⁠🤤

felhő szelet recept

 Hozzávalók a Lime-ricotta felhő szelet sütihez:

A receptben 1 csésze=1dl

Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.

  • 200 g ricotta
  • 1 ¼ csésze cukor
  • 1 egész lime leve
  • 15 ml lime-menta szörp/szirup
  • 1 csésze liszt
  • ¾ csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kk vanília paszta
  • 2 db (L) tojás

elkészítés

  1. A ricottát robotgép segítségével krémesre keverjük.
  2. Hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a lime levét, a vanília pasztát és a lime-menta szörpöt/szirupot.
  3. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és teljesen elkeverjük.
  4. A kész masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntjük és 180°C-on alul-felül sütésen 25-28 perc alatt készre sütjük.
  5. A kész felhő szeletet teljesen kihűtjük és minimum 3 órát a hűtőben pihentetjük.

felhő szelet süti recept

 MÁZ HOZZÁVALÓI:

  • 130 g porcukor
  • 23 g friss citromlé
  • 1 kk vanília paszta

 ELKÉSZÍTÉS

  1. A cukrot és a citromlét elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vaníliát és teljesen csomómentesre keverjük.
  3. A mázat egyből rákanalazzuk a felhő szeletre, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  4. Pár percet hagyjuk megszilárdulni a mázat és készen is vagyunk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet