Legfinomabb kakaós-céklatorta recept

Ez a torta egy 28 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt (20 dkg ebből lehet apró szemű zabpehely is, liszt helyett)
  • 1 sütőpor
  • 2 tojás
  • 150 ml olaj/vaj
  • 2 ek kakaópor
  • ½ kg (4 db) cékla
  • 35 dkg cukor/méz
  1. Meghámozzuk és lereszeljük a céklát, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is.
  2. 180°C-on 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.

Csoki máz

hv:

  • 4 ek kakaópor
  • 4 ek nádcukor
  • 1 ek kókuszolaj
  • 5 ek víz
  1. Lábasba tesszük a hozzávalókat és összemelegítjük, majd a tortára öntjük (a tortát még kis olvasztott fehércsokival is dízsíthetjük.)

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B4NVKN8hY49/

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük