Sajttorta Light, erdei gyümölcsös ízben

Sajttorta Light, erdei gyümölcsös ízben

Sajttorta Light, erdei gyümölcsös ízben. 😇⁠ A múltkori tökéletes, klasszikus sajttorta után készítettem egy light, gyümölcsös verziót a nagy melegre való tekintettel. Könnyebb és kicsit diétásabb sajttorta verzió. Szerintem tetszeni fog! 🙂

 

SÜTÉSI MÓD: A sajttortánkat vízgőzös sütőben sütjük. Így mielőtt bárminek nekiállunk előkészítjük a sütőnket.

  1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, alul-felül sütésen.
  2. Egy hőálló edénybe kb 1 liter vizet öntünk és ezt a sütőnk aljába tesszük.

erdei gyümölcsös sajttorta

Ez a sajttorta egy 24 cm-es torta, 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók a sajttorta alapjához:

  • 215 g édes zabkeksz (darálva)
  • csipet só
  • 100 g olvasztott vaj

elkészítés

  1. A kekszhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk. (Nedves homok szerű állagot kell kapnunk.)
  2. A 24 cm-es tortaformánk aljába és az oldalára nyomkodjuk. 5 perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.

diétás sajttorta light

Erdei Gyümölcsös, Light Sajttorta Hozzávalók:

  • 450 g erdei gyümölcsös joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 175 g cukor/eritrit
  • 2 db (M-es) tojás
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek vanília paszta
  • ½ citrom leve
  • csipet só
  • csipet fahéj

(Fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen. Hiszen azt szeretnénk, hogy szép sima legyen a sajttortánk teteje, és ne repedezzen be.)

elkészítés

  1. Egy nagy tálban a mascarponét kézi habverővel kikeverjük. (Végig csak kézi habverővel dolgozunk, mert ha robotgébbel dolgoznánk túl sok levegőt vernénk bele és buborékos lenne a sajttortánk teteje.)
  2. Hozzáadjuk a cukrot és teljesen elkeverjük.
  3. Az erdei gyümölcsös joghurtunkat hozzáadjuk a mascarponéhoz és szépen elkeverjük.
  4. Előszőr az egész tojásokat egyenként, majd a keményítőt is hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal csomómentesen elkeverjük. Gyorsan és pontosan dolgozzunk, ne kevergessük sokáig, hogy ne juttassunk sok levegőt a masszába és ne legyen buborékos a végeredmény.
  5. Végül belekeverjük a vaníliát, a citromlét, a fahéjat és a csipet sót is.
  6. A masszát az elősütött formánkba öntjük és a 175°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen 45 percig sütjük.
  7. Majd leveszük a hőfokot 150°C-ra és további 15 percig még sütjük. Majd kikapcsoljuk a sütőt, de se a sajttortát se a forró vizestálat sem veszük ki a sütőből. Csak pici résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és kb másfél órát hűlni hagyjuk. Majd a sajttortát kivesszük és ha már szobahőmérsékletű hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
  8. Másnap kivesszük a formából, ha szeretnénk tetszés szerint habtejszínnel, friss gyümölcsökkel tálalhatjuk a sajttortánkat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet