Gluténmentes Kakaós Piskótatekercs Citromkrémmel

Gluténmentes Kakaós Piskótatekercs Citromkrémmel

Gluténmentes Kakaós Piskótatekercs recept Citromkrémmel, nagyon krémes és igazán egyszerű recept. A szuperfinom piskótatekercsben kizárólag kakaópor van, ettől teljesen gluténmentes lesz ez a recept. A #gluténmentes piskóta lágy és kellemesen savanykás citromkrémmel van töltve.

Gluténmentes Piskótatekercs recept

Hozzávalók a gluténmentes Kakaós Piskótatekercs alapjához:

  • 6 db tojás (M-es)
  • 14 dkg cukor
  • 3 ek természetes, cukrozatlan kakaópor
  • 1 mk szódabikarbóna

Hozzávalók a Citromos Krémhez:

  • 250 g ricotta
  • 120 g porcukor
  • 1 kis citrom leve
  • egy késhegynyi fahéj
  • 1 ek vanília paszta
  • 500 g cukrozott, növényi habtejszín

Gluténmentes Kakaós Piskótatekercs Citromkrémmel

Gluténmentes Kakaós Piskótatekercs recept elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és robotgép segítségével kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját egy kisebb tálban a kakaóporral és a szódabikarbónával csomómentesen elkeverjük. (Elég kemény, ragacsos masszát kell kapnunk.)
  3. A ragacsos kakaós masszát elkezdjük lazítani egy-két evőkanál fehérjével.
  4. A fellazított kakaós masszát hozzáöntjük a fehérjéhez és lágyan összeforgatjuk. Fontos, hogy ne keverjük túl, hogy ne essen össze a tojáshabunk.
  5. A kész piskótát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egy spatulával egyenletesen eloszlatjuk.
  6. A piskótánkat 170°C-on légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük.
  7. A krém hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és robotgép segítségével lágy, ám tartós krémmé keverjük.
  8. A kész piskótánkat még melegen leválasztjuk a sütőpapírról, majd egy másik sütőpapírral feltekerjük. Így szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.
  9. Amint teljesen kihűlt a piskóta kitekerjük és egyenletesen megkenjük a krémünkkel. Feltekerjük a piskótánkat, és a maradék krémet végül eloszlatjuk a külsején. Az elkészült süteményünket minimum 6 órán át a hűtőben pihentetjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Gluténmentes Kakaós Piskótatekercs recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha