#gluténmentes🌾 #laktózmentes🍼#tejfehérjementes Kávétorta☕🎂

#gluténmentes🌾 #laktózmentes🍼#tejfehérjementes Kávétorta☕🎂

Ez a torta egy 28 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

omlós”vajas”tészta: 

  • 35 dkg rizsliszt
  • 15 dkg keményítő
  • 25 dkg margarin (Liga)
  • 3ek cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 50 ml víz (+/-)
  1. A margarint apróra kockázzuk.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, majd apránként annyi vizet amennyit felvesz.
  4. Ha összeállt a tésztánk belesimítjuk gyors mozdulatokkal a formánkba. (gyorsan, hogy ne olvadjon meg a margarin a kezünktől)
  5. 180°C-on kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

 

Kávékrém:

  • 500 ml jó minőségű kávé
  • 45g keményítő
  • 6ek vaníliás cukor
  • 50g margarin
  1. A kávét feltesszük forrni.
  2. A keményítőt elkeverjük a cukorral és pár ek-al a kávéból.
  3. Ha már forr a kávé beleöntjük a keményítős masszát és folyamatosan a kevergetjük amíg be nem sűrűsödik. (nagyon gyorsan sűrűsödik, ezért tempósan kevergessük J )
  4. A margarint felkockázzuk.
  5. Az összeállt krémünket öntsük egy másik hideg tálba, majd !apránként! keverjük el benne a margarin darabokat. Ne egyszerre, hogy ne csússzon szét a krém.
  6. A „vajas”tésztánkra öntjük és teljesen kihűtjük.

Tetején lévő habocska:

  • 500 ml növényi tejszín +habfixáló ha szükséges
  • ½ mk fehéj
  • kis vanília
  • méz ízlés szerint
  1. A tejszínt felverjük beízesítjük, majd habzsákba töltjük.
  2. A kihűlt tortánk tetejére nyomjuk. 1 ek kakaó porral megszórhatjuk.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B4XYY9ehNKl/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet