#gluténmentes Rákóczi Túrós

#gluténmentes Rákóczi Túrós

Ebből a sütiből kb 16 szelet lesz, 1 tepsi 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Vajas tészta hozzávalók: 

  • 500g rizsliszt
  • 5 púpos ek keményítő
  • 18 dkg (hideg, felkockázott) vaj
  • 3-4 ek cukor
  • 2 tojássárgája
  • kb 2 dl víz
  1. A lisztet a vajjal daraszerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vizet és a keményítőt is; puha, enyhén ragadós, de egységes tésztagombócot kell kapnunk.
  4. Tepsibe nyomkodjuk.
  5. 180C-on 10 perc alatt elősütjük.

Túrós krém:

  • 250g túró
  • ½ citrom leve
  • vanília
  • mazsola
  • 2 nagy tojás
  • 5-6 ek cukor
  1. A túrót a cukorral elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom levét, a vaníliát.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a túróhoz keverjük.
  4. Hozzáadjuk a mazsolát is.
  5. Ráöntjük az alapra, majd még 10 percig 180C-on sütjük.

Tojáshab:

  • 2 tojásfehérje 
  • 4 ek porcukor
  • csipet só
  • 1 tk 20%-os ételecet
  1. A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral elkezdjük kemény habbá verni.
  2. Ha már szinte jó belekeverjük az ecetet.
  3. Habzsákba töltjük.

Összeállítás:

  • 1 kis üveg kajszi lekvár
  • Tojáshab
  1. A sütőt lehűtjük 100 C-ra.
  2. A sütit jó vastagon megkenjük lekvárral.
  3. A habzsákból ízlés szerint nyomunk tojáshabot a sütire.
  4. Még kb fél órát sütjük a sütőben, amíg megszárad a tojáshab.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet