Teljeskiőrlésű diós csiga recept

Tészta: 

  • 500 g BL55 liszt
  • 200 g teljeskiőrlési liszt
  • 7 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 3 ek olaj
  • 3 dl tej (lehet növényi/ laktózmentes is)
  • 6 ek cukor
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 11 dkg porcukor
  • ½ citrom leve
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 dl forró víz

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • 2 ek tej (lehet növényi/ laktózmentes is)

  1. A tejet felmelegítjük, hogy langyos legyen (ne meleg, mert kinyírod szegény élesztőt!!!).
  2. Elkeverjük a tejet az élesztővel, egy kis cukorral és felfutatjuk.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a sóval.
  4. A liszteket összekeverjük és hozzáöntjük a tojások sárgájás masszát, az olajat és az élesztős masszát.
  5. ½ órát kelesztjük.
  6. A töltelékhez a hv-kat összekeverjük.
  7. Ha megkelt téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát.
  8. Megkenjük a töltelékkel, majd a hosszabbik felénél fogva feltekerjük.
  9. Egy éles késsel nagyjából 2,5 cm nagyságú szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  10. A kenéshez elkeverjük a tojások sárgáját a tejjel és megkenjük vele a csigákat.
  11. 180C-os sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  12. Tálalás elött tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült csigákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B9Q4pjfBNof/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]