Tészta:
- 500 g BL55 liszt
- 200 g teljeskiőrlési liszt
- 7 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 3 ek olaj
- 3 dl tej (lehet növényi/ laktózmentes is)
- 6 ek cukor
- csipet só
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 11 dkg porcukor
- ½ citrom leve
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 dl forró víz
Kenéshez:
- 1 tojás
- 2 ek tej (lehet növényi/ laktózmentes is)
- A tejet felmelegítjük, hogy langyos legyen (ne meleg, mert kinyírod szegény élesztőt!!!).
- Elkeverjük a tejet az élesztővel, egy kis cukorral és felfutatjuk.
- A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a sóval.
- A liszteket összekeverjük és hozzáöntjük a tojások sárgájás masszát, az olajat és az élesztős masszát.
- ½ órát kelesztjük.
- A töltelékhez a hv-kat összekeverjük.
- Ha megkelt téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát.
- Megkenjük a töltelékkel, majd a hosszabbik felénél fogva feltekerjük.
- Egy éles késsel nagyjából 2,5 cm nagyságú szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
- A kenéshez elkeverjük a tojások sárgáját a tejjel és megkenjük vele a csigákat.
- 180C-os sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
- Tálalás elött tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült csigákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.instagram.com/p/B9Q4pjfBNof/