Kedvenc bejgli receptem

Kedvenc bejgli receptem

A kedvenc bejgli receptem: A diós kicsit citromos, a mákos pedig kicsit narancsos, a tészta pedig tökéletes! Már 8 éve minden egyes karácsonykor ezt a receptet készítem ééés végre most felkerült ide a blogomra is.

Mindenképpen próbáljátok ki, biztosan imádni fogjátok! Na nem azért mert olyan gyorsan elkészíthető 😂😂 Hanem mert nyilván nagyon finom! 🤤

A kedvenc bejgli receptem

 Hozzávalók a Máktöltelékhez (3 db-hoz):

  • 13 dkg porcukor
  • 1 ½ dl forralt víz
  • 20 dkg darált mák
  • késhegynyi fahéj
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1 ½ narancs leve

Hozzávalók a Diótöltelékhez (3 db-hoz):

  • 11 dkg porcukor
  • 1 dl forralt víz
  • 25 dkg darált dió
  • 1 késhegynyi fahéj
  • ½ citrom leve
  • ½ narancs reszelt héja

elkészítés

  1. A máktöltelék és a diótöltelék hozzávalóit a víz kivételével egy-egy kisebb hőálló tálba tesszük.
  2. Vízforralóba felforraljuk a vizet és leforrázzuk a töltelékek hozzávalóit a megfelelő mennyiségű vizekkel. Azaz a máktöltelék hozzávalóit 1 és ½ dl vízzel, a diótöltelékét pedig 1 dl vízzel.
  3. A hozzávalókat jól elkeverjük a forró vízzel, majd félre tesszük, hagyjuk kicsit lehűlni.

bejgli recept

Hozzávalók a 6 db Bejgli tésztájához:

  • 1 kg liszt
  • 35 dkg puha vaj (ha olvasztott repedni fog)
  • 2 db db tojás (M-es)
  • 2 dl tej (langyos)
  • 8 dkg porcukor
  • csipet só és cukor
  • 2 dkg élesztő

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A lisztet, a csipet sót és a porcukrot egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vajat.
  2. Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A felfutott élesztőt hozzáöntjük a nagy tálban lévő liszthez.
  4. Hozzáadjuk a tojásokat is és mindent jól összegyúrunk.
  5. A kész bejgli gombócunkat hideg helyen pihentetjük kb 35-50 percet.
  6. A tésztát 6 db egyenlő részre osztjuk.
  7. A kis tésztagombócokat szép, téglalap alakúra nyújtjuk.
  8. Három darabot megtöltünk diótöltelékkel és hármat mákkal.
  9. A bejgliket feltekerjük (a téglalap mind a négy oldalát egy ujjnyira visszahajtjuk, majd az egyik hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük), tepsibe tesszük és megszurkáljuk kicsit fogpiszkálóval. (Azért nem villával, mert az elég csúnya nyomot hagy, míg a fogpiszkáló csak egy pici lyukat.)
  10. A bejglik tetejét megkenjük először csak tojássárgájával, amíg ez megszárad meleg helyen kelesztjük. Majd megkenjük csak a fehérjével és most hideg helyen hagyjuk megszáradni.
  11. Így mehet a sütőbe és 200 °C-on szép pirosra sütjük. Ha gyorsan pirul menet közben lefedjük alufóliával. Kb 22 perc alatt sülnek készre a bejglik.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá és Kellemes Ünnepeket!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

A legjobb bejgli recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet