Kedvenc Pitetészta Receptem

Kedvenc Pitetészta Receptem

A kedvenc pite receptem tésztája puha és omlós, és minden gyümölccsel működik. Nyáron általában a friss gyümölcsöket becukrozom és úgy töltöm meg a tésztát. Télen viszont előbb összefőzöm a gyümölcsöket egy kellemes töltelékké. 

Best Pite Tészta Recept Ever

HOZZÁVALÓK EGY NAGY PITE ALAPJÁHOZ:

Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 500g félfogós liszt
  • 3 ek cukor
  • 200g hideg vaj
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás (m-es)
  • 1-2 dl hideg víz

mini pitetészta recept

Pite tészta recept ELKÉSZÍTÉSE

  1. A hideg vajat apróra kockázzuk.
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
  5. A kész tészta gombócunkat gyors mozdulatokkal kinyújtjuk. (Gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől.)
  6. A tésztát a piteformánkba simítjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

Pitetészta recept lépésről-lépésre

7. A kész a töltelékünket beleöntjük a pitetésztába és 175°C-on alul-felül sütésen kb 40 perc alatt készre sütjük.

8. 2-3 óra alatt kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Pitetészta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha