A kedvenc pite receptem tésztája puha és omlós, és minden gyümölccsel működik. Nyáron általában a friss gyümölcsöket becukrozom és úgy töltöm meg a tésztát. Télen viszont előbb összefőzöm a gyümölcsöket egy kellemes töltelékké.
HOZZÁVALÓK EGY NAGY PITE ALAPJÁHOZ:
Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 500g félfogós liszt
- 3 ek cukor
- 200g hideg vaj
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 cs sütőpor
- 1 tojás (m-es)
- 1-2 dl hideg víz
Pite tészta recept ELKÉSZÍTÉSE
- A hideg vajat apróra kockázzuk.
- A lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
- A kész tészta gombócunkat gyors mozdulatokkal kinyújtjuk. (Gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől.)
- A tésztát a piteformánkba simítjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
7. A kész a töltelékünket beleöntjük a pitetésztába és 175°C-on alul-felül sütésen kb 40 perc alatt készre sütjük.
8. 2-3 óra alatt kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.