Kedvenc Pitetészta Receptem

Kedvenc Pitetészta Receptem

A kedvenc pite receptem tésztája puha és omlós, és minden gyümölccsel működik. Nyáron általában a friss gyümölcsöket becukrozom és úgy töltöm meg a tésztát. Télen viszont előbb összefőzöm a gyümölcsöket egy kellemes töltelékké. 

Best Pite Tészta Recept Ever

HOZZÁVALÓK EGY NAGY PITE ALAPJÁHOZ:

Ha kisebb vagy nagyobb pitét szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 500g félfogós liszt
  • 3 ek cukor
  • 200g hideg vaj
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás (m-es)
  • 1-2 dl hideg víz

mini pitetészta recept

Pite tészta recept ELKÉSZÍTÉSE

  1. A hideg vajat apróra kockázzuk.
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
  5. A kész tészta gombócunkat gyors mozdulatokkal kinyújtjuk. (Gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől.)
  6. A tésztát a piteformánkba simítjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

Pitetészta recept lépésről-lépésre

7. A kész a töltelékünket beleöntjük a pitetésztába és 175°C-on alul-felül sütésen kb 40 perc alatt készre sütjük.

8. 2-3 óra alatt kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Pitetészta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet