Francia vajas tészta (alaprecept)

Francia vajas tészta (alaprecept)

A legegyszerűbb és legkiválóbb vajas tészta recept. Kiváló gyors gyümölcsös pite alapnak, galettenek stb. Bármit készítek belőle még ki se hűl és már el is fogy. 😍😍 Az ilyen recepteket érdemes elkészíteni! 😍  Elkészítése nagyon egyszerű, pont mint dolgozni vele és még mosogatni sem kell sokat utána!

*tojásmentes; laktózmentesen is elkészíthető

szilvás pite
Hozzávalók 

  • 25 dkg hideg apróra kockázott vaj
  • 50 dkg liszt
  • kb 1,5 dl hideg víz
  • pici só

(Fontos, hogy hideg legyen és ne kézzel gyúrjuk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől!)

elkészítés

  1. A lisztet és a sót, a vajjal robotgép segítségével dara szerűre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a víz felét és a géppel átkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a víz másik felét és gyorsan összegyúrjuk (gyorsan hogy ne olvadjon meg a kezünktől!)
  4. 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
  5. Kinyújtjuk a tésztát, és formára vágjuk.
  6. Megtöltjük gyümölccsel vagy esetleg finom édes krémmel.
  7. 180 C-on 40 percig sütjük.  Muffin formába is süthetjük, ekkor kicsi kör alakúra szaggatjuk, Muffin formákba simítjuk őket és csak kb 15-20 percig sütjük 180 °C-on.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

vajas tészta recept

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet