*laktózmentes & tejfehérje mentes
1, Tortalap (egy 28cm-s kör tortaformához, 3 db vízszintes lap jön ki belőle)
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
hozzávalók
- 8 tojás
- 9 dkg (6 ek) cukor
- 5 dkg (2 ek teavaj) vagy kókuszolaj
- 8 dkg (5 ek) liszt (1/4 lehet holland kakaópor, ha kakaósra vágyunk)
- 1 cs sütőpor
- 6 dkg (4 ek) etkezési keményítő
- kis vanília
- pár csepp rum
- kis fahéj
elkészítés
- Szétválasztjuk a tojásokat, fehérjét kemény habbá verjük.
- Átszitáljuk a száraz alapanyagokat.
- A fehérjéhez hozzákeverjük óvatosan a tojás sárgák felét, a vajat és az ízeket.
- Majd lassan beleforgatjuk a másikfelét a tojások sárgájának és a száraz alapanyagoknak.
- Megsütjük 180 °C-on tűpróbáig. Kihűtjük 3 részre vágjuk és lehet is dolgozni vele.
2, Tortalap téglalap alakú tortához (2 tepsihez – 1×1 db vízszintes lap jön ki belőle,)
hozzávalók
- 10 tojás
- 11 dkg (8 ek) cukor
- 7,5 dkg (3 ek) teavaj vagy kókuszolaj
- 10.5 dkg (7 ek) liszt (1/4 lehet holland kakaópor, ha kakaósat szeretnénk)
- 1,5 cs sütőpor
- 7,5 dkg (4 ek) etkezési keményítő
- kis vanília
- pár csepp rum
- kis fahéj
elkészítés
- Átszitáljuk a száraz alapanyagokat.
- A fehérjéhez hozzákeverjük óvatosan a tojás sárgák felét, a vajat és az ízeket.
- Majd lassan beleforgatjuk a másikfelét a tojások sárgájának és a száraz alapanyagoknak.
- Megsütjük 180 °C-on tűpróbáig. Kihűtjük és lehet is dolgozni vele.
3, Tortalap spirálos tortához (2 tepsihez – kb 32 cm-s torta jön ki belőle)
hozzávalók
- 12 tojás
- 13,5 dkg (9 ek) cukor
- 2,5 dkg (1 ek) teavaj vagy kókuszolaj
- 16 dkg (8 ek) liszt (1/4 lehet holland kakaópor, ha kakaósat szeretnénk)
- 2 cs sütőpor
- 10 dkg (5 ek) etkezési keményítő
- kis vanília
- pár csepp rum
- kis fahéj
elkészítés
- Szétválasztjuk a tojásokat, fehérjét kemény habbá verjük.
- Átszitáljuk a száraz alapanyagokat.
- A fehérjéhez hozzákeverjük óvatosan a tojás sárgák felét, a vajat és az ízeket.
- Majd lassan beleforgatjuk a másikfelét a tojások sárgájának és a száraz alapanyagoknak.
- 2 nagy tepsibe öntjük a masszát.
- Megsütjük 180 °C-on tűpróbáig.
- Még melegen konyharuha segítségével a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük, kihűtjük.
- Kitekerjük és megkenjük krémmel.
- Elvágjuk vízszintesen 3 egyenlő részre.
- Az elsőt feltekerjük és a tortaformánk közepére illesztjük, majd a másik két részt csigavonalban köré.
- Megkenjük krémmel, díszitjk és kész is!
Kellemes elkészítést!!
Míra