Tortilla alapreceptem (Enchiladahoz, Quesadillahoz és Burritohoz) kicsit egészségesebben

Tortilla alapreceptem (Enchiladahoz, Quesadillahoz és Burritohoz) kicsit egészségesebben

*vegán recept

Hozzávalók  4 főre

  • 15 dkg Búza liszt
  • 10 dkg Teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ½ ek olíva olaj
  • 1 és 1/2 dl langyos víz (kicsit több lehet, a teljes kiőrlésűliszt miatt)
  • 1 csipet só
  1. A liszteket átszitájuk.
  2. Elkeverjük az összes HV-t a víz felével.
  3. Majd hozzáöntünk még annyi lisztet, amennyit felvesz.
  4. Gombócot gyúrunk és kb 10 percig gyúrjuk. Lágy ruganyos masszát kapunk.
  5. Fél órát pihentetjük, addig elkészítjük a töltelékünket ízlés szerint.
  6. 4-6 részre osztjuk és a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.
  7. Forró serpenyőben icipici olajon megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B_Nh5TphY4G/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet