🥥Nyári Vakáció Torta🍍
Jobb név nem jutott eszembe.🤷😅 Úgy érzem nálunk mindenkire ráférne egy kis nyaralás… ebből az apropóból született meg ez a naagyon finom🤤 mandulakrémes, kókuszos, ananászos torta.🎂
Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Piskóta Hozzávalók:
- 6 tojás
- 18 dkg cukor
- 12 dkg olaj
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs só
- A tojásokat, a sóval és a cukorral fehéredésig verjük.
- Hozzákeverünk 2 ek lisztet.
- Belekeverjük az olajat. Majd a végén a maradék lisztet és a sütőport. (Óvatos mozdulatokkal forgassuk össze, hogy ne essen össze a tojások habja.)
- A masszát 2 részre osztjuk és 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük és kihűtjük.
- A kihűlt piskótákat egyenlő lapokra vágjuk.
Manduláskrém:
- 12 dkg cukor
- 100 g mandula
- 2 ½ ek liszt
- 2 dl mandulatej
- 500 ml cukrozott növényi habtejszín
- A szeletelt mandulát cukorral elkeverjük és karamellizáljuk, lepirítjuk.
- Hozzáöntjük a tejet és gyors mozdulatokkal a lisztel besűrítjük.
- A masszát kihűtjük.
- A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a mandulás masszát.
Torta összeállítása:
- 1 db ananász
- kókuszreszelék
- Az ananászt leskalpoljuk. A tetejét szépen megtisztítjuk és félre tesszük.
- Megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
- A tortát a krémünkkel és az ananász szeletekkel rétegezük.
- Majd teljesen be is burkoljuk a krémmel.
- Az ananász megtisztított zöldjének az alját lealufóliázzuk és alulról mini, fém saslik pálcát szúrunk bele. Majd így a torta közepébe bökjük. A lealufoliázott részt befedjük a krémünkkel.
- A torta külsejére kókuszreszeléket szórunk és min 4 órára a hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
https://www.instagram.com/p/CAKw_Fkg2R-/