🥥Nyári Vakáció Torta🍍-Mandulakrémes, Kókuszos, Ananászos torta

🥥Nyári Vakáció Torta🍍-Mandulakrémes, Kókuszos, Ananászos torta

🥥Nyári Vakáció Torta🍍
Jobb név nem jutott eszembe.🤷😅 Úgy érzem nálunk mindenkire ráférne egy kis nyaralás… ebből az apropóból született meg ez a naagyon finom🤤 mandulakrémes, kókuszos, ananászos torta.🎂 

Piskóta Hozzávalók:

Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg olaj
  • 1 tk vanília paszta
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só

ananász torta recept

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A tojásokat, a sóval és a cukorral fehéredésig verjük.
  2. Hozzákeverünk 2 ek lisztet.
  3. Belekeverjük az olajat. Majd a végén a maradék lisztet és a sütőport. (Óvatos mozdulatokkal forgassuk össze, hogy ne essen össze a tojások habja.)
  4. A masszát 2 részre osztjuk és 18 cm-es tortaformákba öntjük. 180C-on kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük és kihűtjük.
  5. A kihűlt piskótákat egyenlő lapokra vágjuk.

ananászos mandula torta

Manduláskrém: 

  • 12 dkg cukor
  • 100 g mandula
  • 2 ½ ek liszt
  • 2 dl mandulatej
  • 1 tk vanília paszta
  • 500 ml cukrozott növényi habtejszín

elkészítés

  1. A szeletelt mandulát cukorral elkeverjük, lepirítjuk és karamellizáljuk.
  2. Hozzáöntjük a tejet, a vaníliát és a lisztet, majd gyors mozdulatokkal besűrítjük.
  3. A masszát teljesen kihűtjük.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a mandulás masszát.

ananász torta recept

Torta összeállítása:

  • 1 db ananász
  • kókuszreszelék

elkészítés

  1. Az ananászt leskalpoljuk. A tetejét szépen megtisztítjuk és félre tesszük.
  2. Megpucoljuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  3. A tortát a krémünkkel és az ananász szeletekkel rétegezzük, majd teljesen be is burkoljuk a krémmel.
  4. Az ananász megtisztított zöldjének az alját lealufóliázzuk és alulról mini, fém saslik pálcát szúrunk bele. Majd így a torta közepébe bökjük.
  5. A lealufoliázott részt befedjük a krémünkkel.
  6. A torta külsejére kókuszreszeléket szórunk és min 4 órára a hűtőben pihentetjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha