Pezsgőkrémes Mézeskalácstorta Recept

Pezsgőkrémes Torta Recept Mézeskaláccsal

Ismét ötleteltünk egyet Grétivel és készítettünk két nagyon szuper, pezsgős receptet, hogy a legszuperebb desszertek kerülhessenek a szilveszteri buli asztalára.
Én ebbe a finomságba csempésztem egy kis pezsgőt: recept hamarosan a szoásos helyen. Gréti pedig egy könnyed, narancsos-pezsgős pohárkrémet készített, nézzetek be mindenképp hozzá is a receptért!⁠✨

Pezsgőkrém Recept

Hozzávalók a Pezsgőkrémhez 

  • 2 dl édes pezsgő
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 2 db egész tojás (M-es)
  • 300 g mascarpone
  • 10 dkg cukor

A pezsgőkrém elkészítése

  1. A pezsgőt, a 2 ek cukrot és a 2 egész tojást egy kis edénybe öntjük és teljesen elkeverjük.
  2. Lassan elkezdjük összemelegíteni és besűríteni a pezsgőkrémet. Alacsony hőfokon kezdjük és ne melegítsük túl, nehogy berántsuk a tojást.
  3. A már sűrű krémet hűtűben teljesen kihűtjük, majd ha már teljesen hideg hozzákeverjük a mascarponét és félretesszük.

Hozzávalók a Mézeskalácshoz

  • 12 dkg akácméz⁠
  • 25 dkg búzaliszt⁠
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg cukor
  • ½ zacskó mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só

Mézeskalácstorta Recept

A mézeskalács elkészítése

Ez a pezsgőkrémes torta recept egy kb. 18 cm-es sütemény, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged. 

  1. A mézet, a vajat és a cukrot egy kis edénybe öntjük és összemelegítjük.
  2. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összeszitáljuk.
  3. A felolvasztott mézet hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és elkezdjük elkeverni, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és egy nagy gombóccá gyúrjuk.
  4. A tésztát 4 db vékony körlappá nyújtjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük tojással, 180°C-on pár perc alatt készre sütjük a mézeskalácsokat. Forró sütőben pillanatok alatt megsül.
  6. A puha mézeskalácsokat teljesen kihűtjük, majd a pezsgőkrémmel rétegezzük.
  7. A tortát egy éjszakán át a hűtőben pihetetjük, hogy bepuhuljon a mézeskalács alapj és tökéletesen összeérjenek az ízek.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

pezsgőkrémes torta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]