Pezsgőkrémes Torta Recept Mézeskaláccsal
Ismét ötleteltünk egyet Grétivel és készítettünk két nagyon szuper, pezsgős receptet, hogy a legszuperebb desszertek kerülhessenek a szilveszteri buli asztalára.
Én ebbe a finomságba csempésztem egy kis pezsgőt: recept hamarosan a szoásos helyen. Gréti pedig egy könnyed, narancsos-pezsgős pohárkrémet készített, nézzetek be mindenképp hozzá is a receptért!✨
Hozzávalók a Pezsgőkrémhez
- 2 dl édes pezsgő
- 2 ek vaníliás cukor
- 2 db egész tojás (M-es)
- 300 g mascarpone
- 10 dkg cukor
A pezsgőkrém elkészítése
- A pezsgőt, a 2 ek cukrot és a 2 egész tojást egy kis edénybe öntjük és teljesen elkeverjük.
- Lassan elkezdjük összemelegíteni és besűríteni a pezsgőkrémet. Alacsony hőfokon kezdjük és ne melegítsük túl, nehogy berántsuk a tojást.
- A már sűrű krémet hűtűben teljesen kihűtjük, majd ha már teljesen hideg hozzákeverjük a mascarponét és félretesszük.
Hozzávalók a Mézeskalácshoz
- 12 dkg akácméz
- 25 dkg búzaliszt
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 dkg cukor
- ½ zacskó mézeskalács fűszerkeverék
- csipet só
A mézeskalács elkészítése
Ez a pezsgőkrémes torta recept egy kb. 18 cm-es sütemény, nagyjából 10 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- A mézet, a vajat és a cukrot egy kis edénybe öntjük és összemelegítjük.
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összeszitáljuk.
- A felolvasztott mézet hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és elkezdjük elkeverni, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és egy nagy gombóccá gyúrjuk.
- A tésztát 4 db vékony körlappá nyújtjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük tojással, 180°C-on pár perc alatt készre sütjük a mézeskalácsokat. Forró sütőben pillanatok alatt megsül.
- A puha mézeskalácsokat teljesen kihűtjük, majd a pezsgőkrémmel rétegezzük.
- A tortát egy éjszakán át a hűtőben pihetetjük, hogy bepuhuljon a mézeskalács alapj és tökéletesen összeérjenek az ízek.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.