Szörpis Céklás Muffin

#laktózmentesrecept

Szuperfinom Muffinok. 😋 Múlt héten fejlesztettem ezt a receptet éééés szeretnétek tudni egy kis titkot?? 👀 Psszt cékla van benne.

Olivér nagyon nem szereti a céklát, de ez a muffin ízlett neki! Úgyhogy ne szóljon neki senki légyszi a cékláról. 😉

Szóval eskü nagyon finom. 😋 Puha és szaftos lesz tőle a muffin és egyszerre nagyon gyümölcsös ízű. Mondjuk ez a recept azért is extrán gyümis ízű, mert a nagyon-nagyon finom Meggy – szilva Ági van benne. Lehet ezért ízlett Olivérnek is? 😍

szörpis céklás muffin

Hozzávalók 24 db Szörpis Céklás Muffin -hoz:

  • 360 g cékla lereszelve
  • 2 db M-es tojás
  • 283 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • 18 dkg cukor
  • 150 ml olaj
  • 60 ml Meggy – szilva Ági Szörp
  • 1 késhegynyi fahéj

elkészítés

  1. A céklát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük és egy nagy tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat az olajat, a fahéjat és az Ági szörpöt és habverővel jól elkeverjük.
  3. Hozzá szitáljuk a céklás masszához a száraz hozzávalókat és csomómentesen elkeverjük.
  4. A masszát habzsákba töltjük és így nyomjuk a sütőpapírral bélelt muffin formánkba. A formákat mindig csak ¾ -ig töltsük a masszával.
  5. 180C-on 20- 25 perc alatt készre sütjük a szörpis céklás muffinokat.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Ági szörp céklás muffin

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük