Toffifee-s Sajttorta recepet

Új recept mára: Toffifee-s Sajttorta

Tehát toffifee + sajttorta 🤤 Nekem nem is kell több mára. Én ezzel már elvagyok, egyszerűen imádom! 

🤎 Krémes lágy mogyivajas, nugátos, karamellás sajttorta toffifee darabkákkal.🤎

Toffifee-s Sajttorta recepet

SÜTÉSI MÓD: A toffifee-s sajttortánkat vízgőzös sütőben sütjük. Így mielőtt bárminek nekiállunk előkészítjük a sütőnket.

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, alul-felül sütésen.
  2. Egy hőálló edénybe kb 1 liter vizet öntünk és ezt a sütőnk aljába tesszük.

 

Ez a toffifee-s sajttorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Toffifee-s Sajttorta

 Hozzávalók a sajttorta alapjához:

  • 240g csokis keksz (ledarálva)
  • 95g olvasztott vaj
elkészítés
  1. A kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk.
  2. A 18cm-es tortaformánk aljába nyomkodjuk és 8 perc alatt elősütjük a sütőben, majd félre tesszük.

Toffifee-s Sajttorta Hozzávalók:

  • 500g mascarpone
  • 70g nutella
  • 40g mogyoróvaj
  • 1 púpos mk só
  • 230g karamell szósz
  • 1 mk vanília paszta
  • 2 tojás
  • 1 ½ ek kukoricakeményítő
  • 7-8 db toffifee apró darabokra vágva
Toffifee-s recept
elkészítés
  1. A mascarponet csomómentesen elkeverjük a karamellel, a nutellaval, a mogyoróvajjal, a sóval és a vaníliával.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a keményítőt, majd ismét jól elkeverjük.
  3. Az apróra vágott toffifee-ket beleforgatjuk a masszába.
  4. A masszát a kekszes alapra öntjük.
  5. A tortaformánkat lefedjük alufóliával, majd egy nagy tepsi közepére tesszük. Így mehet a vízgőzös sütőbe. (Vigyázz mikor kinyitod a sütő ajtaját, mert ki fog csapni a vízgőz.)
  6. A toffifee-s sajttortát 45 percig sütjük. Majd kikapcsoljuk a sütőt, de se a sajttortát éa a forró vizestálat sem veszük ki a sütőből. Csak pici résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és kb másfél órát hűlni hagyjuk. Majd a sajttortát kivesszük és ha már szobahőmérsékletű hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
  7. Másnap kivesszük a formából és tetszés szerint tej/étcsoki ganache-al tálaljuk.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Sajttorta recepet

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük