Toffifee-s Sajttorta recepet

Toffifee-s Sajttorta recepet

Új recept mára: Toffifee-s Sajttorta

Tehát toffifee + sajttorta 🤤 Nekem nem is kell több mára. Én ezzel már elvagyok, egyszerűen imádom! 

🤎 Krémes, lágy, mogyivajas, nugátos, karamellás sajttorta toffifee darabkákkal.🤎

Toffifee-s Sajttorta recepet

SÜTÉSI MÓD: A toffifee-s sajttortánkat vízgőzös sütőben sütjük. Így mielőtt bárminek nekiállunk előkészítjük a sütőnket.

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, alul-felül sütésen.
  2. Egy hőálló edénybe kb 1 liter vizet öntünk és ezt a sütőnk aljába tesszük.

 

Ez a toffifee-s sajttorta egy 18 cm-es torta, nagyjából 8 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Toffifee-s Sajttorta

 Hozzávalók a sajttorta alapjához:

  • 240g csokis keksz (ledarálva)
  • 95g olvasztott vaj
elkészítés
  1. A kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk.
  2. A 18cm-es tortaformánk aljába nyomkodjuk és 8 perc alatt elősütjük a sütőben, majd félre tesszük.

Toffifee-s Sajttorta Hozzávalók:

  • 500g mascarpone
  • 70g nutella
  • 40g mogyoróvaj
  • 1 púpos mk só
  • 230g karamellszósz
  • 1 mk vanília paszta
  • 2 tojás
  • 1 ½ ek kukoricakeményítő
  • 7-8 db toffifee apró darabokra vágva
Toffifee-s recept
elkészítés
  1. A mascarponet csomómentesen elkeverjük a karamellel, a nutellaval, a mogyoróvajjal, a sóval és a vaníliával.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a keményítőt, majd ismét jól elkeverjük.
  3. Az apróra vágott toffifee-ket beleforgatjuk a masszába.
  4. A masszát a kekszes alapra öntjük.
  5. A tortaformánkat lefedjük alufóliával, majd egy nagy tepsi közepére tesszük. Így mehet a vízgőzös sütőbe. (Vigyázz mikor kinyitod a sütő ajtaját, mert ki fog csapni a vízgőz.)
  6. A toffifee-s sajttortát 45 percig sütjük. Majd kikapcsoljuk a sütőt, de se a sajttortát éa a forró vizestálat sem veszük ki a sütőből. Csak pici résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és kb másfél órát hűlni hagyjuk. Majd a sajttortát kivesszük és ha már szobahőmérsékletű hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
  7. Másnap kivesszük a formából és tetszés szerint tej/étcsoki ganache-al tálaljuk.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Sajttorta recepet

 

4 thoughts on “0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet