Az én Mézes Krémes receptem

MÉZES KRÉMES RECEPT

🍯 MÉZES KRÉMES a krémek között kajszi lekvárral és tökéletes csokival a tetején. 🤤

Itt a szuper mézes krémes receptem, igazán részletes leírással és sok-sok segítséggel közben.

MÉZES KRÉMES RECEPT

Hozzávalók a Mézes Krémes alapjához:

Ez a brownie torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.

  • 42 dkg liszt (BL55)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 dl tej
  • 35 g olvasztott vaj
  • 3 ek méz
  • 1 db tojás (M-es)
  • 1 kk vanília paszta
  • pár csepp citromlé

 elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntjük a vajat és a cukrot, majd egy habverővel jól elkeverjük.
  2. Hozzákeverjük a tojást és kicsit felhabosítjuk.
  3. A száraz hozzávalókat beleszitáljuk a vajas masszába.
  4. Hozzáöntjük a tejet, a mézet, a vaníliát és a pár csepp citromlét.
  5. Késbetétes robotgéppel a hozzávalókat jól összedolgozzuk.
  6. A tésztát 4 egyenlő kb. 190 g-os gombóccá gyúrjuk.
  7. A gombócokat egyesével, egyenlő nagyságú, pár milliméter vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  8. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tepsikbe fektetjük a tésztáinkat, és egyesével 170°C-on légkeveréses sütésen kb. 5-8 perc alatt készre sütjük őket.
  9. A kész lapokat teljesen kihűtjük.

MÉZES KRÉMES karácsonyra

Hozzávalók Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 5 ek gríz
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 1 ek vanília paszta
  • 100 g cukor
  • 100 g hideg, apróra kockázott vaj

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A krémhez a hozzávalókat -a vaj kivételével-  egy közepes edénybe öntjük és csomó mentesen elkeverjük.
  2. Kavargatás közben felforraljuk és pár perc alatt besűrítjük.
  3. A sűrű krémet levesszük a tűzhelyről, majd apró részletekben hozzákeverjük a vajat. Fontos, hogy ne egyszer adjuk hozzá hiszen, akkor szétcsúszhat a krémünk. Kb. 5-6 részletben adjuk hozzá és mindig jól keverjük el a vajat, mindegyik újabb adag vaj hozzáadása előtt. Egy kellemesen állagú krémet kell kapnunk, ami egyáltalán nem híg.
  4. A kihűlt tésztalapokat rétegezzük a krémünkkel és tetszés szerint lekvárral is.
  5. Amint összeállítottuk mehet a hűtőbe pihenni minimum egész éjszakára, hogy a tésztalapok teljesen megpuhuljanak.

TETEJÉRE:

200 g 80,1%-os étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)

elkészítés

Sambirano Gold csokoládé

  1. Az étcsokink 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a pasztillák maradék harmadát és csomómentesen elkeverjük. (Így temperáljuk most a csokinkat)
  2. Az olvasztott csokoládét a mézes krémesünk tetejére öntjük, elkenjük, és 5 percet hagyjuk kicsit a hűtőben megszilárdulni, majd már fogyaszthatjuk is a fincsi mézes krémesünket.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

MÉZES KRÉMES

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük