Fehércsokoládé Torta húsvéti köntösben

Ez fehércsokoládé torta húsvéti köntösben egy 20 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

„Boci” Piskóta Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 18 dkg cukor
  • ½ dl olaj
  • ¼ l tej
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs só
  • kis vanília aroma
  • 2 ek kakaópor
  1. A kakaó kivételével az összes hozzávalót habverővel elkeverjük. (Nem kell túlkeverni.)
  2. A masszát elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
  3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk a masszákat, felváltva a kakaósat és a simát.
  4. 180C-on 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük és kihűtjük.

Tölteléknek: Fehércsokis ganache krém

  1. A krémet habzsákba töltjük (a fej kicsi lyukú) és körkörös mozdulatokkal a „Boci” Piskóta tetejére nyomjuk.
  2. Csokitojásokkal vagy M&M-szel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Ezek a receptek is rád várnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük