Borlekváros linzer recept

Borlekváros linzer recept

Nagyon finom forralt bor ízű linzer recept. Bizony! Forralt bor ízű! 🙂

Imádom a forralt bort! 2 éve Pécsen kóstoltam egy nagyon finom Borlekvárt, ami igazából nem más, mint egy forralt bor ízű lekvár. Már akkor megfogant a fejemben a borlekváros linzer gondolata és most végre el is készítettem. Ééés pont olyan finom, mint ahogy elképzeltem. <3

linzer recept

Hozzávalók kb 20-25 db Linzerhez: 

  • 50 dkg félfogós liszt
  • 25 dkg hideg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 6 ek kristálycukor
  • 1kk szódabikarbóna
  • kb 1 dl víz (+/-)
elkészítés
  1. A Linzer hozzávalóit robotgép segítségével elkeverjük.
  2. Kézzel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán pár mm vékonyra nyújtjuk és tetszés szerint kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. (nem kell megkenni tojással 🙂 )
  5. 180°C-on kb 13 perc alatt készre sütjük. Majd a linzereket hagyjuk teljesen kihűlni.

Borlekváros linzer

Hozzávalók a házi borlekvárhoz:

  • 400 ml vörösbor
  • 4 ek keményítő
  • 8 ek méz
  • Fűszerek: szegfűszeg, fahéj, csillagánizs és vanília (vagy forralt bor fűszerkeverék)
elkészítés
  1. A bort, a mézzel és a fűszerekkel egy edénybe őntjük és felforraljuk, majd pár percig főzzük.
  2. A kész forralt borunkat leszűrjük, majd vissza öntjük az edénybe.
  3. Hozzáadjuk a keményítőt, elkeverjük és még egyszer felforraljuk. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  4. A kihűlt linzereket megkenjük a lekvárral és összeállítjuk őket.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

kedvenc linzer recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet