Borlekváros linzer recept

Nagyon finom forralt bor ízű linzer recept. Bizony! Forralt bor ízű! 🙂

Imádom a forralt bort! 2 éve Pécsen kóstoltam egy nagyon finom Borlekvárt, ami igazából nem más, mint egy forralt bor ízű lekvár. Már akkor megfogant a fejemben a borlekváros linzer gondolata és most végre el is készítettem. Ééés pont olyan finom, mint ahogy elképzeltem. <3

Hozzávalók kb 20-25 db Linzerhez: 

  • 50 dkg félfogós liszt
  • 25 dkg hideg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 6 ek kristálycukor
  • 1kk szódabikarbóna
  • kb 1 dl víz (+/-)
elkészítés
  1. A Linzer hozzávalóit robotgép segítségével elkeverjük.
  2. Kézzel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán pár mm vékonyra nyújtjuk és tetszés szerint kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. (nem kell megkenni tojással 🙂 )
  5. 180°C-on kb 13 perc alatt készre sütjük. Majd a linzereket hagyjuk teljesen kihűlni.

Borlekváros linzer

Hozzávalók a házi borlekvárhoz:

  • 400 ml vörösbor
  • 4 ek keményítő
  • 8 ek méz
  • Fűszerek: szegfűszeg, fahéj, csillagánizs és vanília (vagy forralt bor fűszerkeverék)
elkészítés
  1. A bort, a mézzel és a fűszerekkel egy edénybe őntjük és felforraljuk, majd pár percig főzzük.
  2. A kész forralt borunkat leszűrjük, majd vissza öntjük az edénybe.
  3. Hozzáadjuk a keményítőt, elkeverjük és még egyszer felforraljuk. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  4. A kihűlt linzereket megkenjük a lekvárral és összeállítjuk őket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük