Egyszerű Epres-Csokis Ischler recept

Egyszerű Epres-Csokis Ischler recept

Egyszerű Ischler recept: Szuper finom epres-csokis Ischler recept egyszerűen.

A csokoládét, hogy nagyon szép legyen a külsején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokoládét, mutatom is! 🙂

Egyszerű Ischler recept

Hozzávalók kb. 20 db Ischlerhez: 

  • 45 dkg félfogós búzaliszt⁠
  • 25 dkg hideg vaj⁠
  • 1 db tojás (M-es)⁠
  • 18 dkg porcukor⁠
  • 1 kk szódabikarbóna⁠
  • 1 db narancs leve⁠
  • pici fahéj⁠
  • 1 kk vanília paszta⁠
  • egy kevés víz⁠

+ 300 g eper ízű jam⁠

 

+ 150 g 100% kakaótartalmú Belga étcsokoládé pasztilla

+ 1 ek napraforgóolaj

Ischler recept karácsonyra

Egyszerű Ischler recept elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Az Ischler hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és kézzel, vagy robotgép segítségével elkeverjük, előszőr daraszerűre. Majd kézzel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  2. Lisztezett deszkán pár mm vékonyra nyújtjuk és tetszés szerint kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és (Nem kell megkenni tojással, hiszen leöntjük csokival. 🙂 ) 180°C-on kb 13 perc alatt készre sütjük, majd az ischlereket hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A kihűlt ischlereket megkenjük lekvárral.
  5. A csokoládét, hogy nagyon szép legyen a külsején elméletileg temperálnunk kéne. Viszont ugye a temperálás nem egy gyors folyamat… Ám egy kis apró figyelmességgel temperálás nélkül is szépen elkészíthetjük a csokoládét. Ehhez a csoki 2/3-át és az olajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. Majd a teljesen megolvadt csokoládéba belekeverjük a maradék csokinikat, így lehűl a közel megfelelő hőmérsékletre és szép lesz a végeredmény.
  6. A megolvadt, hőkezelt csokoládénkat egy pohárba töltjük és egyesével leöntjük az ischlereinket.
  7. A csokiba mártott ischlereket sütőpapírra fektetjük és gyorsan, még mielőtt megszilárdul a csokoládé a megszórjuk őket egymás után egy kis díszítő gyönggyel.
  8. Pár órát pihentetjük az ischlert, hogy megszilárdúljon a csoki.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Egyszerű Epres-Csokis Ischler recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha