Gyömbéres Fatörzs Torta Borzselével

Gyömbéres Fatörzs Torta Borzselével

A Piskótaroládot vizes piskótából, úgyanúgy készítjük el, mint a receptben csak 1 tk mézeskalács fűszerkeveréket keverünk bele.

Gyömbéres csokikrém:

  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 csapott ek keményítő
  • 200 ml habtejszín (ha cukrozott nem kell a krémbe plusz cukor)
  • 100g étcsoki (lehet tejcsoki is ha édesebben eszünk)
  • gyömbér izlés szerint
  1. A tejszínben felolvasztjuk a csokit, majd belereszelünk a gyömberből.
  2. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A tejet, a tojást és a keményítőt összekeverjük és folyamatos kavargatás mellett összefőzzük. Sokára és hirtelen sűrűsödik be, de csak kevergessük szorgosan.
  4. A főzött krémet kihűtjük. (Nem hűtőben! Ne legyen túl hideg, csak langyosnál kicsit hűvösebb. Ha túl kihűtjük csomós lesz a krém, ha túl meleg szétfolyhat.)
  5. Felverjük a tejszínt.
  6. A főzött krémet átkeverjük robotgéppel, majd kanalanként hozzáadjuk a csokis krémhez.
  7. A krémet kihűtjük.

Borzselé:

  • 200 ml vörösbor
  • 2 ek keményítő
  • 1 cs puncs vagy forraltbor fűszerkeverék
  • 1 dl narancslé
  • aszalt és kandírozott gyümölcsök
  • ízlés szerint cukor
  1. A bort, a narancslével, a cukorral és a fűszerekkel felteszzük forrni.
  2. Pár percig forrni hagyjuk, majd leszűrjük.
  3. Vissza tesszül a tűzhelyre.
  4. Pár ek-al kimerünk a borból és elkeverjük keményítővel, majd hozzákeverjük a borhoz és besűrítjük. (mintha pudingot főznénk)
  5. Hozzákeverjük a gyümölcsöket.
  6. Folpackra öntjük, elegyengetjük és hengert formázunk belőle. (mint ahogy a videóban látszik)
  7. Kihűtjük.

Összeállítás:

  • A krém felével megkenjük a piskótát.
  • Ráhelyezzük a borzselét és feltekerjük.
  • Megkenjük a krémmel és feldíszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://youtu.be/mhkiF4M1fDk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet