Hólabda (kozák sapka) recept

Hólabda (kozák sapka) recept

Ebből a sütiből 16 db lesz 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Piskóta: 

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 ek kakópor
  • 1kk szódabikarbóna
  • 1 ek olaj
  • 1 ek víz
  1. A tojásokat (fehérjét+ sárgáját egybe) a cukorral együtt robotgéppel fehéredésig verjük.
  2. Ha már fehér hab, hozzáadjuk az olajat és a vizet.
  3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd kis részletekben hozzáadjuk a masszánkhoz és elkeverjük. (Ne keverjük túl a piskótát, nehogy túl folyós legyen. Csak pár határozott mozdulattal nagyjából elkeverjük.)
  4. Kivajazott, kilisztezett muffin formába öntjük a masszánkat és 180C-on kb 20 perc alatt készre sütjük.

Krém:

  • 3 dl tej
  • 4 ek keményítő
  • 4 ek cukor
  • vanília, fahéj
  • 250 g puha vaj
  1. A tejet feltesszük forrni, majd mintha pudingot főznénk besűrítjük a keményítő +cukor kombinációval. (A pudingnál sűrűbb, keményebb állagúnak kell lennie.)
  2. Pár óra alatt teljesen kihűtjük.
  3. A puha vajat habosra kikeverjük és a kihűlt krémet kanalanként hozzáadjuk.
  4. Hűtőben teljesen kihűtjük a krémet.

Összeállítás:

  • Kókuszreszelék

Csokimáz a tetejére:

  • 4 ek kakaópor
  • 4 ek cukor
  • 5 ek víz
  • 1 ek vaj
  1. A csokimáz hozzávalóit összefőzzük és még melegen a süti tetejére kanalazzuk.
  2. A piskótáinkat félbe vágjuk, ha esetleg túl csúcsosak lettek le is skalpoljuk őket.
  3. Megtöltjük a közepüket krémmel, majd az oldalukat is befedjük. (Ne spóróljuk a krémmel, kenjük jó vastagon. Ha elég keményre főztük megáll rajtuk.)
  4. Kókuszreszelékbe forgatjuk az oldalukat, a tetejüket pedig csokival borítjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.instagram.com/p/B596uY4hLYc/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet