‘Karácsonyfadísz’ Muffin

‘Karácsonyfadísz’ Muffin

Ebből a sütiből 12 db lesz 🙂

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért. 

Hozzávalók: 

  • 1 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 28 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dl tej
  • ½ citrom leve
  • kis vanília aroma
  • 1 tk mézeskalácsfűszerkeverék (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást és azt is elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a tejet is.
  4. Hozzáadjuk a vaníliát, citromlét, mézeskalács fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
  5. Zacskóba töltjük és a muffin formánkba nyomjuk. (Azért nem kanalazzuk, mert így egyenletesebben fog sülni.)
  6. 180C-on kb. 20 percig sütjük.
  • Ha szeretnénk megtölthetjük nutellával, lekvárral, de fontos h utána töltsük meg, ne sütés elött, különben nem lesz szép sima a teteje, nekünk pedig szép sima tetőre van szükségünk a díszítés miatt. J
  • Kicsit késsel formázhatjuk a tetejüket, ha némelyik eldeformálódott volna.

Cukormáz Hvk:

  • ½ citrom leve
  • 5-8 ek porcukor (attól függ mennyire nagy a citrom)
  • piros ételfesték (ha cseppfolyósat használunk, akkor kevesebb citromlé vagy több cukor szükséges)
  1. Összekeverjük a hv-kat. Itt nagyon fontos az állag! Ne legyen se túl folyós, se túl sűrű. (Az a jó, ha olyan, mint a videóban látszik.)
  2. A muffinok tetejére kanalazzuk a mázat.
  3. Ha a máz megszilárdult csillámló ezüst ételfesték spray-vel befújjuk a muffinokat.

Akasztó hv:

  • Fehér fondant
  • Arany színű zselés állagú ételfesték (ha nincs akkor sárga + kakaópor)
  • Cukorragasztó, az összeállításhoz (1ek cukor elkeverve 5cl meleg vízbe)
  • Keményítő a nyújtáshoz
  1. A fondantot keményítőn kinyújtjuk. (ha van zselés állagú arany ételfestékünk, akkor azt mér bele is gyúrhatjuk)
  2. Kis virág tésztaszaggatóval (aminek páros számú szirmai vannak) kiszaggatunk belőle, annyit amennyi muffint készítettünk (+ 1,2 tartalék 😀 )
  3. Kivágunk u.a kis szalaggokat. A kis szalagokat sodorjuk és kör formába, összeillesztjük a végüket. Ez az akasztó rész.
  4. a pici golyót is gyúrunk, mint amennyi virág és szalagot készítettünk.
  5. A virágoknak minden szirmuk mellet elvágjuk.
  6. A közepükbe ragasztjuk cukorragasztóval a kis golyókat.
  7. Minden második szirmot fölhajtjuk a golyóra, így kis szögletes formát kapunk.
  8. A fölhajtott szirmokra, fölhajtjuk a többi szirmot, így előállt a kis talpunk.
  9. Hagyjuk teljesen kiszáradni (min 1 éjszaka).
  10. A talpak sima oldalukra ráragasztjuk a kis karika akasztókat.
  11. Befestjük az ételfestékkel és hagyjuk megszáradni.
  12. Ráhelyezzük a sütikre.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

 

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://youtu.be/LznQF1airmA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet