Klasszikus Linzer recept

Klasszikus Linzer recept

Klasszikus linzer recept: Linzerek hagyományosan, hogy mindenkinek legyen kedvére való karácsonyra. 🤤🎄💝 ⁠
Kellemes készülődést kívánok nektek! 🖤🤘🏻⁠
@sutimamohr.mira

Klasszikus linzer recept

Klasszikus linzer recept Hozzávalók:

  • 50 dkg félfogós búzaliszt⁠
  • 25 dkg hideg vaj⁠
  • 1 db tojás (M-es)⁠
  • 6 ek porcukor⁠
  • 1kk szódabikarbóna⁠
  • 1 db narancs leve⁠
  • pici fahéj⁠
  • 1 kk vanília paszta⁠
  • egy kevés víz⁠
    + 300 g eper ízű jam⁠
    + porcukor⁠

Kedvenc linzer

Egyszerű Linzer recept elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

Egyszerű linzer recept

  1. A linzer hozzávalóit egy nagy tálba öntjük és kézzel, vagy robotgép segítségével elkeverjük, előszőr daraszerűre.
  2. Kézzel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán pár milliméter vékonyra nyújtjuk és tetszés szerint kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180°C-on kb 13 perc alatt készre sütjük. (Nem kell megkenni tojással, hiszen porcukrozzuk. 🙂 )
  5. A linzereket hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  6. A szobahőmérsékletű linzereket megkenjük lekvárral, majd összeillesztjük őket és megszórjuk porcukorral.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

 

Linzerek mentesen és hagyományosan, hogy mindenkinek legyen kedvére való karácsonyra. 🤤🎄💝 ⁠

Kellemes készülődést kívánunk nektek! 🖤🤘🏻⁠
@mentesen_edesebb  és  @sutimamohr.mira

@mentesen_edesebb Linzer hozzávalók:⁠

  • 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt⁠
  • 120 g finomliszt⁠
  • 20 g 1:4 édesítő⁠
  • 1 cs vanlin zero (vaníliás eritrit)⁠
  • 130 g hideg vaj vagy margarin⁠
  • 2,5-3 cl hideg víz⁠
  • fél citrom leve és reszelt héja⁠
  • 1 kk mézeskalács fűszer (elhagyható)⁠
    + hozzáadott cukormentes baracklekvár⁠
    + eritrit por⁠

@sutimamohr.mira Linzer hozzávalók:⁠

  • 50 dkg félfogós búzaliszt⁠
  • 25 dkg hideg vaj⁠
  • 1 db tojás (M-es)⁠
  • 6 ek porcukor⁠
  • 1kk szódabikarbóna⁠
  • 1 db narancs leve⁠
  • pici fahéj⁠
  • 1 kk vanília paszta⁠
  • egy kevés víz⁠
    + eper ízű jam⁠
    + porcukor⁠

    A teljes #mentes elkészítést írott verzióban @mentesen_edesebb -nél találjátok majd, a teljes hagyományos verziót pedig a szokásos bio-ban linkre kattintva @sutimamohr.mira -nál.😘

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha